LOŠI UVJETI NA CESTAMA

Razmočen snijeg u Gorskom kotaru, Lici i Slavoniji

02.01.2009 u 15:20

Bionic
Reading

Kolnici su mokri i skliski na cestama u većem dijelu Hrvatske, a razmočenog ili ugaženog snijega mjestimice ima u Gorskom kotaru, Lici i Slavoniji, izvijestio je popodne u 14,30 sat Hrvatski auto-klub

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima.

U Gorskom kotaru ponegdje ima i magle, posebice na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Delnice i Bosiljevo 2, dok jak vjetar puše na dionici od Kikovice do tunela Tuhobić.

HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog zimskih uvjeta zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozilâ moraju imati zimsku opremu na cestama: U Lici: D 25 Korenica-Gospić, D 42 Saborsko-Selište i D 52 Špilnik-Vrhovine-Č. Klanac.

U Gorskom kotaru: D 3 Stara cesta kroz Gorski kotar, Zdihovo-Kikovica, D 32 Prezid-Delnice, D 42 Stubica-Ogulinski Hreljin, D 203 Brod na Kupi-Delnice, D 305 Parg-Čabar, D 501 Oštrovica-Gornje Jelenje, županijske ceste Hreljin-Zlobin-Fužine, Platak-D 3, Crni Lug-D 3, Kraljev jarak-Fužine-Lukovo, Sopač (D3)-Mrkopalj-Tuk, Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak, kao i na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Delnica, Čabra i Vrbovskog.

Zimska oprema obavezna je i na području Crikvenice, Novog Vinodolskog i otoka Krka, zbog poledice.

Zbog gužve za teretna vozila na graničnom prijelazu Macelj, na izlazu iz Hrvatske, prometna policija ih isključuje iz prometa kod čvora Trakošćan, na autocesti A 2 Zagreb-Macelj.

Izlaz osobnih vozila povremeno je pojačan na GP Bregana, a ulaz na Bajakovu, no nema dužih čekanja.

Na ostalim graničnim prijelazima promet je rijedak.

Zatvoren je međudržavni prijelaz Miljana (Krapinsko-zagorska županija), zbog radova.

Trajekti plove redovito.

Do 31. siječnja neće ploviti trajekt na relaciji Lopar-Valbiska (Rab-Krk), zbog sanacije trajektnog pristaništa u Loparu.