POTPISAN MEMORANDUM

Razgovorom s gospodarstvenicima Milanović završio posjet Njemačkoj

11.09.2020 u 17:54

Bionic
Reading

Susretom s predstavnicima njemačkog gospodarstva predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović završio je u petak dvodnevni službeni posjet Njemačkoj.

Milanović se poslijepodne sastao s predsjednikom Udruge srednjih i manjih poduzetnika Njemačke Mariom Ohovenom. Nakon toga su potpisane izjave o suradnji Hrvatske udruge poslodavaca i Udruge srednjih i manjih poduzetnika Njemačke te nakon toga i između Kluba izvoznika Hrvatske i Udruge srednjih i manjih poduzetnika Njemačke.

Glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca Hrvatske Damir Zorić rekao je nakon potpisivanja izjave kako ne treba posebno naglašavati važnost ovakvih sporazuma za hrvatska poduzeća.

'Potpisivanje ovog memoranduma će zasigurno pomoći da se suradnja unaprijedi na obostranu korist. Radi se o institucionaliziranju suradnje što bi poduzećima trebalo konkretno pomoći u ostvarivanju ciljeva', rekao je Zorić.

  • +6
Zoran Milanović kod njemačkog predsjednika Frank Waltera Steinmeyera Izvor: EPA / Autor: MARKUS SCHREIBER / POOL

Prije susreta s predstavnicima njemačkog gospodarstva, hrvatski predsjednik Milanović je razgovarao i s predsjednikom njemačkog parlamenta Wolfgangom Schaeubleom.

Tijekom prijepodneva Zoran Milanović je primljen uz vojne počasti u rezidenciji njemačkog predsjednika Frank-Waltera Steinmeiera. Uslijedili su razgovori izaslanstava te razgovor u četiri oka dvojice predsjednika.

Razgovaralo se o jačanju Europske unije, posljedicama korona krize te odnosima u regiji. Njemački predsjednik je tom prilikom pohvalio politiku pomirenja koju Milanović provodi prema pripadnicima srpske manjine u Hrvatskoj.

Dvodnevni posjet započeo je u četvrtak navečer susretom s predstavnicima hrvatskih iseljeničkih udruga u Njemačkoj.