goran roić

Ravnatelj Klaićeve: Nadamo se da je naša mala pacijentica našla utjehu u vječnosti gdje će biti sigurnija i sretnija

05.04.2021 u 09:40

Bionic
Reading

Goran Roić, ravnatelj Klaićeve bolnice jutros je zajedno s intenzivističkim timom, koji je brinuo o preminuloj djevojčici iz Nove Gradiške, dao kratku izjavu

“Tužan epilog koji je duboko potresao cijelu Hrvatsku. Nadamo se da je naša mala pacijentica našla utjehu u vječnosti gdje će biti sigurnija i sretnija. Uz mene su intenzivisti koji su danonoćno od primitka pacijentice brinuli o njoj, no priroda ozljeda je bila preteška i unatoč svim mjerama, nije se moglo više učiniti”, kazao je Roić prenosi N1.

O donaciji organa je dodao: “Prije transplantacije je trebalo provesti pravnu proceduru koja je bila kompleksna, no to je jučer uspješno obavljeno kako bi organi spasili neke druge živote.”

Svijeće ispred Klaićeve Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Dr. Karmen Kondža, koja je primila djevojčicu, rekla je: “Proveli smo sve mjere, rezultat je nažalost tragičan. Nemam što dodati. Srećom, djevojčica koja je imala tragičan život učinila je nešto da se osvijesti ta socijalna briga o onima koji su ranjivi. Što se tiče našeg dijela, ona će donirati organe i spasit će neke druge živote, učinili smo sve.”

  • +5
Građani pale svijeće ispred bolnice u Klaićevoj Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL