nasilje u ateni

Grčki ministar priznao: Policija je napravila niz grešaka kod stadiona AEK-a

17.08.2023 u 15:19

Bionic
Reading

Grčki ministar za zaštitu građana Janis Oikonomou priznao je da je grčka policija počinila više grešaka u noći sukoba hrvatskih i grčkih huligana u Ateni

Oikonomou je u četvrtak u intervjuu javnom servisu ERT-u priznao da su 'postojale informacije koje grčka policija nije pravilno upotrijebila' kako bi spriječila nasilje između navijača suparničkih nogometnih timova u Nea Philadelphiji, što je dovelo do ubojstva AEK-ova navijača Mihalisa Kacurisa, prenosi grčki portal Ekathimerini.

'Ističemo pogreške i rješavamo ih kako bismo se poboljšali i izbjegli pogreške u budućnosti', rekao je ministar. Naglasio je pak da propusti koji su se dogodili ne bi smjeli izložiti policiju paušalnoj kritici i prijeziru, istaknuvši da su policijski službenici te noći uhitili '102 ekstremna desničarska huligana'.

  • +14
Ispitivanje huligana u Ateni Izvor: Pixsell / Autor: Yiannis Panagopoulos/EUROKINISSI

'Niz pogrešaka dogodio se oko stadiona AEK-a, ali to ne znači da imamo neuspješnu policiju', naglasio je ministar i dodao da nijedna mjera ne može eliminirati delinkventno ponašanje sama po sebi, već da je za rješavanje tog problema potreban holistički pristup s radnjama i intervencijama u nizu sektora.