neredi u ateni

Grci traže vođu hrvatskih huligana: Porijeklom je iz BiH, pobjegao s desetoricom

17.08.2023 u 13:46

Bionic
Reading

Grčke vlasti još uvijek traže jednog od vođa hrvatskih huligana koji su sudjelovali u neredima u Ateni uoči kasnije odgođene utakmice između AEK-a i Dinama

Taj je vođa huligana porijeklom iz Bosne i Hercegovine, a uspio je pobjeći s još desetak osoba i od tada mu se gubi svaki trag. Grčkim vlastima poznati su njegovi podaci, a službeno se smatra da još nije uspio napustiti Grčku, iako se ne zna sa sigurnošću je li mu to uspjelo u tajnosti ili se skriva negdje u Ateni, piše grčki portal NewsIt.

Portal također piše da su stigli prvi rezultati analiza mobitela te da se iz zapisa GPS sustava vidi kako su huligani organizirali put iz Hrvatske u Grčku te kako su planirali pobjeći. Iz zapisa se vidi da su tražili upute kako doći do Igumenice na sjeverozapadnoj obali Grčke, blizu granice s Albanijom i Pireja, grada povezanog s Atenom, ali i do parkirališta u talijanskom Bariju i Anconi. Također se vidi da su po dolasku u Atenu upisali dvije konkretne adrese, jednu u Likabettosu u središtu Atene, a drugu u Marousiju (Amarousiju), predgrađu Atene. Policija istražuje zašto su huligani tražili baš te adrese.

  • +14
Dolazak huligana na ispitivanje u Ateni Izvor: Pixsell / Autor: Yiannis Panagopoulos/EUROKINISSI