podizanje standarda liječenja

Raspisan natječaj za izgradnju nove zgrade bjelovarske bolnice vrijedan 165 milijuna kuna

  • Autor: I. I. / Hina
  • Zadnja izmjena 22.07.2019 14:21
  • Objavljeno 22.07.2019 u 14:21
Opća bolnica Bjelovar

Opća bolnica Bjelovar

Izvor: Pixsell / Autor: Damir Spehar/PIXSELL

Raspisan je međunarodni javni natječaj vrijedan 165 milijuna kuna za izgradnju nove zgrade Opće bolnice Bjelovar, najvećeg građevinskog pothvata u zdravstvu u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u posljednjih 40 godina

Natječaj obuhvaća nabavu pripremnih i građevinskih radova na izgradnji dnevne bolnice i kirurgije, objedinjenog hitnog bolničkog prijama, dizalice topline te sustava za odvajanje otpada. Što se financijske konstrukcije tiče, iz dva natječaja za EU fondove osigurano je 70 milijuna kuna, pet milijuna kuna osigurano je u Fondu za sufinanciranje europskih projekata, a preostalih 90 milijuna kuna kreditnim zaduženjem Opće bolnice Bjelovar.

Gradnja nove zgrade bjelovarske bolnice treća je takva investicija u hrvatskom zdravstvu nakon gradnje općih bolnica u Zaboku i Puli koja će omogućiti podizanje standarda liječenja pacijenata, ali i kvalitetnije uvjete rada za liječničko i medicinsko osoblje u toj zdravstvenoj ustanovi, istaknuto je na konferenciji za novinare u petak na kojoj su govorili ravnatelj Opće bolnice Bjelovar Alli Allouch i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.

'Nova zgrada Opće bolnice Bjelovar omogućit će objedinjenje svih kirurških djelatnosti te modernu novu dnevnu bolnicu i uvelike poboljšati uvjete liječenja za oko 130 tisuća osiguranika koji svoju zdravstvenu zaštitu ostvaruju u toj ustanovi. Ne treba posebno isticati što će to sve značiti za zaposlenike bjelovarske bolnice koji će imati mogućnost rada u novoj bolnici modernog tipa prilagođenoj standardu 21. stoljeća', istaknuo je ravnatelj Allouch.

Župan Bajs napomenuo da je spomenuti model gradnje nove zgrade bolnice trenutno jedini mogući način gradnje bolnica u Hrvatskoj koji podrazumijeva financiranje europskim novcem.

'Nova bolnica prijeko je potrebna našem kraju, a njenu gradnju očekuju građani naše županije koji zaslužuju liječenje i pružanje zdravstvene zaštite primjereno vremenu u kojem živimo', naglasio je župan Bajs dodavši kako je riječ o najvećem projektu u zdravstvu u posljednjih 40 godina u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!