I DALJE ŽIVOTNO UGROŽEN

Ranjeni policajac pri svijesti

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 07.05.2009 11:07
  • Objavljeno 07.05.2009 u 10:29
Jadranko Certin

Jadranko Certin

Izvor: tportal.hr / Autor: CROPIX / privatna arhiva

Zdravstveno stanje policajca Jadranka Certina (33), teško ranjenog u utorak tijekom pljačke poslovnice Raifeissen banke u Sesvetama, danas je stabilno iako je i dalje životno ugrožen, doznaje se jutros u Kliničkoj bolnici Dubrava

ZAGREB - 'Pacijent je pri svijesti, no i dalje je na aparatu za disanje zbog životno opasnih ozljeda na plućima', izjavila je dežurna anesteziologinja u Jedinici intenzivne kiruške skrbi dr. Danica Bošnjak

Policajac Certin pogođen je sa sedam metaka koji su mu raznijeli pluća, dio prsnog koša, lopaticu, lijevu nadlakticu, zdjelicu i obje noge.

Drugi policajac koji je nakon ranjavanja također smješten u KB Dubrava na Odjelu traumatologije, dobro se oporavlja i za nekoliko bi dana mogao biti pušten kući.

Druga dvojica ranjenih policajaca u prekjučeranjoj pljački u Sesvetama oporavljaju se na odjelima kirugije i neurokirurgije u KBC-u Zagreb nakon operacija ozljeda trbušne šupljine i glave.

Jadranko Certin pogođen je sa sedam metaka koji su uzrokovali 14 teških strijelnih rana po cijelom tijelu i čudo je da je do bolnice stigao živ. Tijekom operacije dobio je 14 litara krvi ili 30 litara tekućine, što znači da mu je šest puta zamijenjena krv. Liječnici su ga tijekom zahvata tri puta vraćali u život, piše Večernji list.

'Na žalost, osim smrskanih kostiju, mladić je imao i teška oštećenja krvnih žila i jako je gubio krv, pa mu je zbog toga varirao i tlak', rekao je Milan Kujundžić, ravnatelj KB-a Dubrava. 'To se u medicini ne viđa često', dodao je Kujundžić.

'Zadnji put sam ga čula oko 16 sati. Bio je veseo. Rekao je da je na kavi. Samo neka mi se vrati... Koliko sam mu puta govorila da ih pusti, neka se poubijaju. Nije slušao', jecajući kaže Meri Odobašić, zaručnica Jadranka Certina. Svadbu su planirali za rujan. 'Kada sam čula da je bila pljačka, zvala sam ga 20 puta. Nije se više javio. Nadam se samo da će ostati živ i da se neće vratiti na posao jer ne bih mogla više strahovati', utučeno je dodala zaručnica 33-godišnjeg policajca.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi