NEMA MIRA U VRANJICU

Radnici Salonita istjerali radnike Adriaticblizne

20.05.2010 u 13:49

Bionic
Reading

Više desetaka radnika Salonita, predvođenih povjerenikom Hrvatske udruge sindikata (HUS) za Dalmaciju Jozom Marićem, danas je iz tvorničkog kruga protjeralo skupinu radnika tvrtke Adriaticblizna koji su bili angažirani na dekontaminaciji i sanaciji tvornice od azbesta

Nakon kratkotrajnog oklijevanja radnici Adriaticblizne su na traženje radnika Salonita napustili tvorničku halu, a pritom se oglasila i tvornička sirena.

Radnici Salonita, koji su bili odjeveni u bijela odijela namijenjena za dekontaminaciju od azbesta, potom su zavarili ulaz u tvornički pogon objasnivši da na taj način žele spriječiti eventualni povratak radnika Adriaticblizne u halu tvorničkog pogona.

'Dežurat ćemo i nećemo dozvoliti povratak radnicima Adriaticblizne', kazao je Marić.

Posao sanacije i dekontaminacije tvornice Salonit dodijeljen je tvrtki Adriaticblizna odlukom splitskog Trgovačkog suda. Marić i radnici Salonita mjesecima tvrde da Adriaticblizna nema dozvolu za obavljanje poslova sanacije i dekontaminacije azbesta.

'Imamo fotosnimke koje ilustriraju da se nije obavljalo čišćenje od azbesta, nego čišćenje od bakra i željeza koji su odvoženi iz pogona Salonita i prodavani', kaže Marić.

Akciju udaljavanja radnika Adriaticblizna iz tvorničkih pogona Salonita promatrala je policija koja je potom obavila očevid. Za vrijeme trajanja ove akcije nije bilo izgreda.