NEMA MIRA U VRANJICU

Radnici Salonita istjerali radnike Adriaticblizne

  • Autor: tportal.hr/hina
  • Zadnja izmjena 20.05.2010 15:08
  • Objavljeno 20.05.2010 u 13:49
Salonit Vranjic

Salonit Vranjic

Izvor: tportal.hr / Autor: Leo Nikolić/tportal.hr

Više desetaka radnika Salonita, predvođenih povjerenikom Hrvatske udruge sindikata (HUS) za Dalmaciju Jozom Marićem, danas je iz tvorničkog kruga protjeralo skupinu radnika tvrtke Adriaticblizna koji su bili angažirani na dekontaminaciji i sanaciji tvornice od azbesta

Nakon kratkotrajnog oklijevanja radnici Adriaticblizne su na traženje radnika Salonita napustili tvorničku halu, a pritom se oglasila i tvornička sirena.

Radnici Salonita, koji su bili odjeveni u bijela odijela namijenjena za dekontaminaciju od azbesta, potom su zavarili ulaz u tvornički pogon objasnivši da na taj način žele spriječiti eventualni povratak radnika Adriaticblizne u halu tvorničkog pogona.

'Dežurat ćemo i nećemo dozvoliti povratak radnicima Adriaticblizne', kazao je Marić.

Posao sanacije i dekontaminacije tvornice Salonit dodijeljen je tvrtki Adriaticblizna odlukom splitskog Trgovačkog suda. Marić i radnici Salonita mjesecima tvrde da Adriaticblizna nema dozvolu za obavljanje poslova sanacije i dekontaminacije azbesta.

'Imamo fotosnimke koje ilustriraju da se nije obavljalo čišćenje od azbesta, nego čišćenje od bakra i željeza koji su odvoženi iz pogona Salonita i prodavani', kaže Marić.

Akciju udaljavanja radnika Adriaticblizna iz tvorničkih pogona Salonita promatrala je policija koja je potom obavila očevid. Za vrijeme trajanja ove akcije nije bilo izgreda.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi