ŽIVI ZATRPANI

Radnici poginuli u kanalizacijskom rovu

19.03.2013 u 19:22

Bionic
Reading

Dvojica radnika iz Đurđevca poginula su dvadesetak metara od Crkve sv. Mihovila u Zdencima, nakon što ih je zatrpala zemlja u kanalu dubokom tri metra koji su kopali za kanalizaciju, piše Informativni centar Virovitica

Stravična nesreća dogodila se u utorak u Zdencima. Dva radnika Bistre iz Đurđevca, poginula su oko 13 sati tijekom izvođenja radova na izgradnji kanalizacijske mreže. J. T. (1972) i B. G. (1952), obojica iz Đurđevca, poginuli su dok su kopali kanale za kanalizacijsku mrežu.

'Bili su u kanalu dubokom oko tri metra, kada ih je zatrpala zemlja. Bili su pod zemljom, možda dvije do tri minute, no nismo ih uspjeli spasiti', ispričao je novinarima IcV-a jedan od mještana koji je pomagao u otkopavanju zatrpanih radnika Bistre iz Đurđevca.

Nesreća se dogodila u središtu mjesta, u Ulici Josipa Jurja Strossmayera, nedaleko od Crkve sv. Mihovila u Zdencima, a radnici potreseni tragičnom smrti kolega nisu htjeli davati nikakve izjave.

Općinsko državno odvjetništvo naložilo je obdukciju tijela unesrećenih, a u daljnjoj istrazi utvrđivat će se i je li prekršen Zakon o zaštiti radnika, odnosno jesu li za ovakve vrste radova ispoštovani svi zakonom propisani sigurnosni uvjeti.