covid-19

Radna mjesta glavna žarišta zaraze koronavirusom u Francuskoj

  • Autor: V. B./Hina
  • Zadnja izmjena 14.08.2020 10:23
  • Objavljeno 13.08.2020 u 16:14
tportal

Izvor: EPA / Autor: CHRISTOPHE PETIT TESSON

Radna mjesta glavna su žarišta zaraze koronavirusom u Francuskoj i poduzeća bi trebala omogućiti radnicima da rade od kuće koliko god je to moguće nakon ljetnog odmora, rekao je u četvrtak ugledni francuski stručnjak za koronavirus

Tjedni podaci ministarstva zdravlja pokazuju da su od 9. svibnja privatna i javna poduzeća činila 22 posto od 609 žarišta zaraze. Zdravstvene vlasti istražuju ih gotovo trećinu.

Podaci, koji ne obuhvaćaju domove umirovljenika i obitelji, pokazuju i da zdravstvene ustanove čine 16 posto žarišta, a šire obitelji 14 posto.

Zatvori i javni prijevoz, uključujući vlakove i zrakoplove, čine samo jedan posto žarišta, a škole i sveučilišta četiri posto.

„S obzirom na to da poduzeća imaju najvišu stopu žarišta zaraze, trebali bismo propisati obvezno nošenje maski u svim zatvorenim prostorima, uključujući u privatnim poduzećima”, rekao je Eric Caumes, šef Odjela za zarazne bolesti pariške bolnice La Pitié-Salpêtrière za radio postaju Franceinfo.

Kada je to moguće, poduzeća bi trebala i dalje omogućiti radnicima da rade od kuće, dodao je smatrajući da je to razumno.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!