ETIČKI KODEKS

Radman zabranio fuševe zvijezdama HRT-a

10.04.2015 u 13:00

Bionic
Reading

Kako doznaje tportal, televizijskim zvijezdama hrvatskog javnog servisa, Hrvatske-radio televizije (HRT), Neveni Rendeli, Aleksandru Stankoviću i Danijeli Trbović nedavno je zabranjeno objavljivanje kolumni za hrvatske medijske izdavače, što su potvrdili i s HRT-a. Tako, naime, stoji u Etičkom kodeksu HRT-a koji se odnosi na sve zaposlenike

'Sukladno odredbama Etičkog kodeksa HRT-a, novinari i kreativno osoblje HRT-a ne smiju se baviti nikakvim stalnim ili povremenim poslovima ili aktivnostima koji bi mogli stvoriti dojam o mogućem ugrožavanju njihove neovisnosti, objektivnosti ili vjerodostojnosti', kazali su za tportal s HRT-a.

Naglasili su također kako prema Zakonu o radu radnik ne smije bez odobrenja Poslodavca sklapati poslove iz djelatnosti koju obavlja poslodavac. Radi se o zabrani natjecanja radnika s poslodavcem, a s javne televizije podsjećaju kako je prema Zakonu o HRT-u djelatnost HRT-a i 'proizvodnja i objavljivanje pisanih, audio i audiovizualnih sadržaja na internetskim portalima općeg ili specijaliziranog karaktera'.