teroristički čin

Radikalizirani Slovenac u Ljubljani prijetio da će se raznijeti, vikao 'Alah je velik'

20.10.2023 u 10:33

Bionic
Reading

U četvrtak navečer se u domu za azilante Vič u Ljubljani dogodio incident koji policija tretira kao teroristički čin. Muškarac je navodno prijetio da će se raznijeti. Specijalci su ga uhitili

Kako neslužbeno doznaje 24ur, oko 23 sata u dom za azilante došla su dvojica muškaraca, a jedan od njih je navodno ušao u zgradu i prijetio da će se raznijeti, vičući 'Alah je velik'. Drugi muškarac ga je čekao u autu.

24ur tvrdi da je muškarac koji je prijetio bio radikalizirani slovenski državljanin.

Na licu mjesta intervenirala je specijalna jedinica policije te je uhitila muškarca.

  • +11
Slovenija pojačala kontrolu na granici s Hrvatskom Izvor: Pixsell / Autor: Bobo/PIXSELL/F.A. BOBO

Radna skupina slovenske vlade za terorizam ovaj tjedan privremeno je podigla ocjenu terorističke opasnosti s niske na srednju. Ocijenili su da je 'privremeno povećanje razine terorističke opasnosti nužno zbog aktualne zaoštrene sigurnosne situacije u Europi i na Bliskom istoku te brojnih poziva terorističkih organizacija na provođenje terorističkih i drugih nasilnih akcija u zapadnim zemljama'.

Podsjetimo, Slovenija je od subote najavila i uvođenje policijskih kontrola na granici s Hrvatskom i Mađarskom, tvrdeći da je razlog uvođenja te mjere i privremene suspenzije šengenskog režima opasnost od terorizma.