UMALO KOBNI LET

Putnica iz srušene Cessne slavila rođendan; zapovjednik bračkih vatrogasaca otkrio: 'Pronašli smo ih u teškom stanju'

28.06.2022 u 20:19

Bionic
Reading

Pravu sreću imali su pilot te putnik i putnica Cessne, koja se u utorak srušila na Braču. Umjesto panoramskog pogleda na otok, avion je završio na nepristupačnom terenu u kotlini i kamenjaru. Preživjeli su prebačeni u splitsku bolnicu, svi su izvan životne opasnosti. Pred istražiteljima je sada zadatak doznati kako je do pada došlo

Na Braču je s dežurnim službama danas bila i reporterka Dnevnika Nove TV Sofija Preljvukić koja je razgovarala sa zapovjednikom vatrogasnog operativnog područja Brač Nikolom Martinićem Draganom.

Reporterka se čula i s istražiteljicom za avionesreće koja je razgovarala s ozlijeđenima. "Potvrdila da je riječ o panoramskom letu, putnica je slavila rođendan, preživjela je i treba još jednom slaviti na današnji dan", izvijestila je Preljvukić koja je za detalje pitala i zapovjednika Martinića Dragana.

  • +19
Unesrećeni iz Cessne dovezeni u KBC Split Izvor: Cropix / Autor: Saša Burić

"Radi se o teško pritupačnom terenu. Kada avion padne zateknete krš i lom, tako je bilo i sada", rekao je i istaknuo kako je hitnim službama bilo najvažnije da što prije dođu do troje ljudi koji su bili u avionu i pruže im pomoć. U spašavanje je otišlo 17 vatrogasaca s dva vozila, a pridružila im se i hitna pomoć.

"Pronašli smo ih u teškom stanju, bili su krvavi, zapomagali. Prvo je bilo da ih imobiliziramo", kazao je te se osvruo na težak teren mjesta nesreće.

Avion Cessna 172 pao na Braču Izvor: Hrvatska vatrogasna zajednica / Autor: VOP Brač

"Nepristupačno, jako strmo, jedno od posljednjih područja na Braču koje nema signala prema GSM-u, praktički jedino je radila radio veza. Teška situacija, ali vatrogasci i hitna su došli u rekordnom roku", kazao je i istaknuo kako su kvalitetno imobilizirali ozlijeđene te ih pješke prenijeli preko 500 metara kotline.