VLATKO LEDENKO

Liječnik kaže da su ozlijeđeni u padu Cessne stabilno, pohvalio pilota: 'Zahvaljujući njemu nema težih posljedica'

28.06.2022 u 15:59

Bionic
Reading

Pročelnik Zavoda za neurokirurgiju KBC-a Split Vlatko Ledenko izvijestio je o zdravstvenom stanju pilota i dvoje putnika Cessne koja je danas prisilno sletjela na Braču nakon kvara motora

Radi se o mlađem pilotu iz Srbije i dvoje starijih putnika iz Austrije, koji su u KBC Split stigli izvan životne opasnosti, pri svijesti i mogli su dati podatke o sebi i okolnostima nesreće.

'Provedena je sva potrebna dijagnostička obrada, sve troje ćemo zadržati. Pilot je najlakše ozlijeđen. Mislim da će dan, dva biti u bolnici. Stabilan je, dobar je. Dvoje putnika teže su ozlijeđeni. Radi se o prijelomima više kralježaka, i kod putnika i kod putnice. Radi se o stabilnim prijelomima koji ne trebaju operacijsko liječenje. I jedno i drugo nemaju neuroloških oštećenja', rekao je dr. Vlatko Ledenko, prenosi Dalmatinski portal.

Smatra da je pilot reagirao najbolje što je mogao kada je osjetio da mu zrakoplov gubi snagu.

Avion Cessna 172 pao na Braču Izvor: Hrvatska vatrogasna zajednica / Autor: VOP Brač

'Mislim da je najodgovorniji da posljedice nisu znatno teže. Mislim da je sletio na kamenjar, kako mi je on to rekao', dodao je splitski liječnik.

Sanirali su mu oveću ranu na glavi, no ostalih ozbiljnih ozljeda nema.

  • +3
Doktor Vlatko Ledenko Izvor: Cropix / Autor: Paun Paunovic

'Mislim da neće biti nikakvih trajnih posljedica. Imaju manja natučenja po trupu i udovima, ali to je za očekivati kod ovakvog mehanizma ozljeđivanja.

Dvoje pacijenata će biti primljeni u Zavod za neurokirurgiju, a pacijentica u Kliniku za kirurgiju', kazao je dr. Ledenko.