SKROMNI KREMLJ

Putin i Medvedev slabi su na oldtajmere, pogledajte njihov vozni park

20.04.2017 u 21:28

Bionic
Reading

Dvojica najmoćnijih Rusa, predsjednik Vladimir Putin te premijer Dmitrij Medvedev, objavili su ovih dana imovinske kartice iz kojih je vidljivo kako su prošle godine zaradili tek po 150.000 dolara svaki. Ako su navedene nekretnine i pokretnine vjerodostojne, dvojica kremaljskih moćnika uopće ne žive luksuznim životom. Obojica voze automobile ruske proizvodnje

Kako javlja The Russia Beyond The Headlines, na službenim internetskim stranicama Kremlja i ruske vlade prošlog su tjedna objavljene izjave o prihodima predsjednika i članova vlade. U izjavama se navodi koliko su prošle godine zaradili najviši ruski dužnosnici, a objavljena je i njihova imovinska kartica s popisanim nekretninama i pokretninama.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je, sudeći prema vlastitom priznanju, tijekom prošle godine zaradio 156.504 dolara, što je 589 dolara manje nego godinu dana ranije.

Na popisu nekretnina u Putinovu vlasništvu navodi se stan veličine 77 četvornih metara te pripadajuća garaža od 18 kvadrata. Pored stana u Moskvi, prvi čovjek Rusije ima i zemljište veličine 303 četvorna metra.

Od pokretnina Putin se može pohvaliti s dva oldtajmera marke 'Volga' ruske proizvodnje, GAZ M-21 i GAZ M-21R te terencem 'Lada Niva', uz pripadajuću auto-prikolicu 'Skif'. Ruski predsjednik ranije je u svojem vlasništvu imao i 'Zaporožec' iz 1972. godine kojim se pohvalio pred bivšim američkim predsjednikom George W. Bushom, no taj  vremešni automobil od 28 konjskih snaga više nije u Putinovu vlasništvu.

Vladimir Putin u imovinskoj je kartici naveo da posjeduje automobil Lada Niva

Ruski premijer Dmitrij Medvedev u svoju je imovinsku karticu upisao također oldtajmere ruske proizvodnje.

Radi se, naime, o automobilima GAZ-20 'Pobjeda' iz 1948. godine i GAZ-21 'Volga' iz 1962. Obitelj Medvedev ima i jedan 'VW Golf', ali je on registriran na ime supruge ruskog premijera Svetlane.

Ruski premijer pohvalio se sa svojim voznim vještinama i Arnoldu Schwarzeneggeru Izvor: Društvene mreže / Autor: RT

Od nekretnina Medvedev ima prijavljen stan od 367 kvadrata i zemljište veličine 4.700 četvornih metara koje je iznajmio na 49 godina.

Medvedev je prošle godine službeno zaradio 151.708 dolara u rubljima, što je 3196 dolara manje nego 2015. godine. Njegova supruga, sudeći po vlastitoj izjavi, nije zaposlena te je prošle godine uprihodila nula rubalja.