'VISOKA RAZINA SLOGE'

Pusić obilazi HNS-ovce po Hrvatskoj, razgovaraju i o Čačiću

19.10.2013 u 17:36

Bionic
Reading

Razina sloge u HNS-u je među najvišima, ako ne i najviša u odnosu na ostale stranke na političkoj sceni. Izjavila je uoči početka Središnjeg odbora HNS-a, predsjednica te stranke Vesna Pusić. Osvrnula se i na stanje u koaliciji i poručila da funkcioniraju dobro i da ne vlada jednoumlje

Pusić je rekla da je trenutno u jednom procesu razgovora diljem stranke te da je obavila razgovore u trećini županijskih organizacija i da ih planira obaviti u svima. Kaže da slobodno može reći da je razina homogenosti i sloge u stranci na najvišoj razini. Mogu li je onda destabilizirati najave o povratku Radimira Čačića? Pusić kaže - imamo statut i pravila, sve ostalo je marginalno. Ipak priznaje, o tim se temama razgovara.

'Razgovaramo o tim temama da ne bi neko pitanje ostalo neodogovoreno. Dakle, s tog stanovišta to nije problem za stranku, u stranci funkcionira svijest da nikakvo destabiliziranje ili postupanje izvan pravila statuta i postojeće organizacijske strukture apsolutno ne dolazi u obzir'.

Kad je riječ o koaliciji, Pusić je rekla da ona dobro funkcionira, no naglašava - mi nismo jedna stranka. Osvrnula se tako još jednom na pitanje članarina u HOK-u.'Vrlo je bitno koordinirati stavove unutar koalicije i dogovoriti stavove unutar koalicije - to je prednost koalicije. Dakle, da nema jednoumlja, da postoje različiti argumenti i da se kroz razgovor može iskristalizirati najbolji stav. U ovim slučajevima koje ste spomenuli, zapravo se radi o iskakanjima bez dogovora', rekla je Pusić.

Recimo i kako je na početku konferencije za novinare predsjednik Središnjeg odbora HNS-a Predrag Štromar najavio kako će se HNS na Središnjem odboru prisjetiti svog rođendana i osnivanja budući da su 13. listopada proslavili 23 godine. Podsjetio je i da su u stranci trenutno unutarstranački izbori.

'Sigurni smo da protiču u vrlo kvalitetnom i dobrom duhu, a cilj nam je na tim izborima izabrati najkvalitetnije predstavnike HNS-a na funkcije kao što su predsjednici ogranaka, predsjednici podružnica i predsjednici županijskih izbora. Imamo dobar rejting na nacionalnom nivou ali moramo biti prepoznatljivi i na lokalnom i sada je vrijeme za to', rekao je Štromar.