'NE ZAVREĐUJU PAŽNJU'

Pupovac odgovorio na optužbe za sukob interesa

22.09.2016 u 14:40

Bionic
Reading

Nakon što su predsjednici vijeća srpske nacionalne manjine u četiri hrvatske županije tehničkoj Vladi i predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću poslali pismo u kojem Milorada Pupovca optužuju za sukob interesa, na optužbe je za tportal odgovorio i sam Pupovac

Potpisnici pisma, predsjednici županijskih vijeća srpske nacionalne manjine, i to za Istarsku županiju Milan Rašula, Jovica Radmanović za Primorsko-goransku, Mićo Zatezalo za Karlovačku i Veljko Džakula za Požeško-slavonsku županiju tvrde da se SNV formalno nikad nije registrirao kao nacionalna koordinacija vijeća nacionalnih manjina srpske zajednice i sustavno se predstavlja kao koordinacija te ostvaruje financijske prihode iz državnog proračuna. Te prihode, tvrdi četvorka, Pupovac kao predsjednik SNV-a onda distribuira prema kriterijima političke podobnosti, odnosno županijskim vijećima koja su povezana sa SDSS-om.

'Oni očito nemaju drugog posla i svrhe u poslovanju osim da se s vremena na vrijeme oglase napadima', kazao je za tportal Pupovac.

Pupovac podsjeća da su neki od potpisnika pisma bili i kandidati drugih stranaka na izborima.

'Većina njih bili su protukandidati koji su prošli kako su prošli. Većina ima svoje političke stranke i teško mogu govoriti u ime županijskih vijeća koja predstavljaju jer Srpsko narodno vijeće ima većinu vijećnika. Oni ne zavređuju osobitu pažnju. SNV je registriran kao nacionalna koordinacija, osnovan je kao nacionalna koordinacija i djeluje kao nacionalna koordinacija, a većina vijećnika od 1.600 koji su organizirani u SNV ili ne pripadaju nijednoj stranici ili ne pripadaju SDSS-u. Tako da ne znam što bi četvorka radila i koji bi bio smisao njihova postojanja kada ne bi bilo SNV-a i Milorada Pupovca', rekao je Pupovac za tportal.