problemi u koaliciji

Pupovac ljut na Plenkovića zbog aviona? 'Svi smo to trebali znati, razgovarat ćemo o tome'

04.01.2019 u 21:40

Bionic
Reading

Koalicijski partner HDZ-a i Andreja Plenkovića, predsjednika SDSS-a Milorad Pupovac odgovarajući na pitanje o sve izglednijem fijasku s kupovinom borbenih zrakoplova od Izraela, kazao je kako premijer nije upoznao koalicijske partnere s detaljima tog posla i problemima koji su iskrsnuli

'Svi smo trebali znati, i mi koalicijski partneri. Trebali smo znati Činjenice vezane za neophodne suglasnosti', kazao je za Dnevnik Nove TV. Na pitanje je li Plenković to prešutio, Pupovac je kazao: Nije nam to rečeno.

Najavio je kako će 'predsjednik vlade i koalicija sigurno razgovarati o tome'. 'To je iskustvo koje se nije smjelo dogoditi', poručio je.

Milorad Pupovac komentirao je česte prelaske zastupnika iz jedne stranke u drugu. 'To nije dobro za percepciju javnosti i povjerenje građana u Sabor, u političke stranke, u narodno predstavništvo. Mislim da bismo svi trebali imati izraženiju svijest da to narušava naš ukupni kredibilitet', rekao je Pupovac o cijeloj aferi.

'Ne bi me iznenadilo da on ima ambicije veće od ovih. On je jedan od ljudi u Hrvatskoj koji ima najduži staž, koji ima najizraženiji politički refleks i koji ima najsnažniji politički nagon, prema tome ne bi me to začudilo', rekao je Pupovac na mogućnost da Milan Bandić pretendira na mjesto predsjednika države.

  • +5
Milorad Pupovac Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

na pitanje tko je učinio više da poboljšanje tih odnosa, predsjednik Ivo Josipović ili predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović , nije dao direktan odgovor.

'Predsjednik Josipović je otvorio stranicu u hrvatsko-srpskim odnosima u prvom dijelu svog mandata snažno, hrabro, možda i prehrabo. Onda smo nakon promjena vlasti u Srbiji stali. Sad smo vise manje pod ručnom i sretni smo ako nema prepucavanja', zaključio je Pupovac.

Na pitanje o svom odnosu s predsjednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem, Milorad Pupovac rekao je kako on nije Vučićeva kućna pudlica te da će 'klub zastupnika SDSS-a postupati onako kako im nalaže njihova politička orijentacija te će i dalje voditi svoju politiku.'