FRIŠKE IDEJE

Puljak najavio mogućnost da odustane od preskontejnera na Spinutu

03.03.2023 u 20:44

Bionic
Reading

Gradonačelnik Ivica Puljak je u petak najavio mogućnost da se odustane od zaključka Gradskog vijeća, prema kojem se tvrtki Čistoća stavlja na raspolaganje parcela od 1.500 četvornih metara na Spinutu, kako bi se ondje postavili preskontejneri, što je izavalo nezadovoljstvo stanovnika tog kotara

"Vidjeli smo što građane muči te ćemo uskoro izići s prijedlogom da vidimo ima li neki drugi način koji je optimalan, a koji je povezan s osnovnim problemom koji želimo riješiti. a to je problem čišćenja centra grada u turističkoj sezoni," rekao je Puljak novinarima.

Dodao je da u vezi s uklanjanjem otpada iz središta grada postoji i problem zagušenja prometa u Trajektnoj luci koji onemogućava kretanje kamiončića koji odvoze prikupljeni otpad.

"Imamo nekih ideja i uskoro ćemo razgovarati i s ostalim kotarevima koji su u to uključeni i riješit ćemo taj problem u zajedničkom interesu," poručio je Puljak.

  • +27
Prešetavanjem preko pješačkog prijelaza, Splićani prosvjedovali protiv pretovarne stanice Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL

Koncem veljače više stotina stanovnika splitske gradske četvrti Spinut jednosatnim je prelaženjem ulica zaustavljalo promet i tako prosvjedovalo protiv odluke Gradskog vijeća da se u tom dijelu grada postavi pretovarna stanica za otpad. Prosvjed je održan u neposrednoj blizini lokacije površine oko 1.500 četvornih metara, koja je se stavlja na raspolaganje komunalnoj tvrtki Čistoća za postavljanje preskontejnera za prikupljanje otpada.

  • +19
Rasprava o kontejnerima u Spinutu Izvor: Cropix / Autor: Bozo Vukicevic