BOŽIĆNICE AUTOBUSE POKREĆU

Pulapromet sutra štrajka, ali vozi djecu u škole

  • Autor: Hina / tportal.hr
  • Zadnja izmjena 20.12.2009 14:29
  • Objavljeno 20.12.2009 u 14:23
Pulapromet

Pulapromet

Izvor: tportal.hr / Autor: -

Predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera (SIK) Bruno Bulić u Puli kazao je kako će unatoč sutrašnjem početku štrajka u javnim poduzećima "Herculanea", "Pulaprometa" te u pulskoj javnoj vatrogasnoj postrojbi, autobusi "Pulaprometa" prometovati jedino na relacijama na kojima treba djecu prevesti do škola

Po njegovim riječima, sindikat neće dozvoliti da se proračunski novac slijeva u privatne džepove s obzirom na to da je "došao do saznanja da je 'Pulapromet' angažirao 14 autobusa pulskog prijevozničkog poduzeća 'Brioni' da za iznos od oko 100 tisuća kuna u radne dane štrajka, od ponedjeljka do srijede, prevoze djecu u škole".

"Ovaj postupak je još jedan dokaz arogancije i bahatosti pulskog gradonačelnika Borisa Miletića koji nema novca za božićnice svojim radnicima, ali ima za plaćanje kojekakvih usluga privatnim tvrtkama", izjavio je Bulić.

Smatra kako je to ujedno i dokaz da novca ima, ali ga se ne želi dati radnicima zbog, kako je rekao, "lažne solidarnosti sa zaposlenicima gradske uprave koju propagira gradonačelnik Miletić".

Bulić je najavio da će Sindikat Istre i Kvarnera idućih dopisom pozvati Državno odvjetništvo da ispita cjelokupno poslovanje Grada Pule i to, kako je kazao, "ne površinski već dubinski".

Čelnik SIK-a je danas još jednom ponovio kako se štrajk oko isplate božićnica u tim poduzećima, koji će trajati do ispunjenja zahtjeva ili do odluke Štrajkaškog odbora, moglo izbjeći da se "gradonačelnik nije zanio u treniranju strogoće".

Kako je danas rečeno, tijekom štrajka koji sutra u tri sata ujutro počinje u "Herculanei", u pet u "Pulaprometu" te u sedam sati u javnoj vatrogasnoj postrojbi, obavljat će se samo poslovi koji se ne smiju prekidati kako se ne bi ugrozili životi i zdravlje građana.

"Interventne jedinice Herculanee u djelatnostima čistoća, kanalizacija, hortikultura i dimnjačari odrađivat će hitne intervencije koje bi mogle ugroziti sigurnost građana, ali smeće se neće odvoziti, kao što se neće niti uklanjati zaostale posljedice snježnog nevremena koje ne ugrožavaju sigurnost prometa i samih građana" - zaključio je Bruno Bulić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi