VELIKO OŠTEĆENJE KOLNIKA

Puknuti vrelovod raskopao Selsku

14.12.2012 u 15:15

Bionic
Reading

Nakon jučerašnje vodene katastrofe i puknuća magistralnog cjevovoda, stanje u Selskoj vraća se u normalu

Jučer do 19 sati navečer u potpunosti je sanirano puknuće cijevi, kaže Vlado Herceg, rukovoditelj službe mreže u Vodoopskrbi. 'Tijekom dana u potpunosti smo otklonili kvar, zamijenili oštećeni dio cijevi, spojili i pustili cjevovod u njegovu potpunu funkciju. Danas je na redu sanacija odvodnje i kolnika ceste što je u nadležnosti Zagrebačkih cesta. One moraju sanirati kolnik i pustiti promet', kaže Herceg.

Oštećenje kolnika ozbiljan je posao, a ovisno o vremenskim prilikama zagrebačke bi ceste kolnik trebale sanirati do početka sljedećeg tjedna, kaže nam Hasan Đombić...'Porušeno je i propalo oko 200 kvadrata kolika, rubnjaci su porušeni. Sanirat ćemo koliko uspijemo i već danas ćemo napraviti pripremne radnje za asfalt. Kako bude vrijeme dozvolilo tako ćemo završavati radove', obavijestio je Đombić.

Stanovnici su vodu dobili još jučer u prijepodnevnim satima, a ukoliko netko od građana još uvijek nema vode, neka se javi dežurnoj službi na 6163-699. Svi oni kojima su u poplavi oštećeni poslovni priostori, stanovi ili automobili štetu mogu prijaviti u vodoopskrbi, kaže Herceg
'Mogu se javiti, ići će komisija za utvrđivanje štete i s polica osiguranja će se plaćati šteta', dodaje. Na ovoj dionici i dalje ima problema u prometu, obavijestila je Gordana Dušanić iz PUZ-a

Tako je od raskrižja Selske ceste do Horvaćanske zabranjen promet u sve tri kolničke trake do Zagrebačke avenije, dok se promet u smjeru juga odvija nesmetano. Autobusna linija 109 Črnomerec - Dugave, koja je prometovala preusmjereno, danas, od Črnomereca prometuje svojom redovitom trasom Selskom cestom dok u povratku prometuje preusmjereno Savskom cestom na Zagrebačku aveniju do Selske od kud nastavlja svojom redovitom trasom do Črnomerca, javljaju iz ZET-a.