nema šanse

Puhovski: Todorić na izborima? Jedino za mistera Remetinca

22.11.2018 u 11:41

Bionic
Reading

'Osvojit ću vlast i pokrenuti Hrvatsku na pravi način, idem na izbore', kazao je bivši vlasnik Agrokora prvog jutra po izlasku iz remetinečkog pritvora. Todoriću ovo nije prvi put da ima političke ambicije, a njegov domet za tportal je procijenio politički analitičar Žarko Puhovski

Na koje se to Todorić izbore sprema? Puhovski u šali kaže: 'Za mistera Remetinca!' S obzirom na to da nema stranku ili neku političku platformu, izgledno je jedino da bi se mogao natjecati na predsjedničkim izborima.

'On nema apsolutno nikakve šanse i ako to ozbiljno misli, smatram da s njim nešto nije u redu. Ako zaista misli da ima šansu svojom pojavom nešto napraviti, to je neozbiljno', kaže Puhovski.

Mogućnost da Todorić izađe na predsjedničke izbore smatra smiješnom, no, kaže, bilo tko može biti kandidat. 'Neka izvoli, no to je neodgovorno', poručuje Puhovski.

'On nema kontrolu nad stvarnošću. Njegova odvjetnica Jadranka Sloković rekla je da su mu oni pravni, ne politički savjetnici. On nema političke savjetnike ili ima neke nesposobne', dodaje Puhovski.

  • +14
Prvo jutro nakon izlaska iz zatvora Ivica Todorić otišao u frizerski salon Neno Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

Podsjeća na epizodu iz 2011., kada je Todorić imao namjeru izaći na parlamentarne izbore s inicijativom 'Zajedno pokrećemo Hrvatsku', a iza koje je stajao tadašnji guverner Željko Rohatinski. Naručio je Todorić istraživanje javnog mnijenja koje ga je uvjerilo da nema šanse za to. 'Ljude koji su bogati i moćni nitko neće birati', zaključuje Puhovski. Tko zna, možda Todorić računa na simpatije građana sada kada nije toliko bogat, a još manje moćan?