Ima li šansE?

Sloković o Todoriću u politici: Iza njega su ostale respektabilne firme, a ne spaljena zemlja

21.11.2018 u 19:27

Bionic
Reading

Odvjetnica Jadranka Sloković pojasnila je u Newsroomu N1 televizije što sve slijedi u slučaju Ivice Tororića, kao i njegov najavljeni politički angažman.

Pojasnila je kako Todorić ima pravo slobodnog kretanja po Zagrebu, kojeg ne smije napustiti bez dopuštenja suca, a morao je predati i putovnicu. Provjeravat će ga, objašnjava Sloković za N1, i MUP, a s treće strane mediji.

"Prepoznata je osoba da bi mogao odlaziti bilo gdje", dodala je. Što se istrage protiv njega tiče, kazala je da ispitano između 60 i 70 svjedoka, ali da je najveći problem vještačenje jer ga radi strana tvrtka.

"Doista smatramo da će biti problema, od poznavanja jezika do poznavanja propisa, koji moraju biti primjenjivani na određene situacije'', rekla je Sloković i dodala da je kako se pita hoće li vještaci "biti u stanju upoznati se sa svim propisima i utvrditi doista na koji su način oni primjenjivani, jer i o tome daju neko svoje mišljenje". Dodaje i da rezultat vještačenja ne očekuje tako brzo.

"Najavljeno je, a možda je i stiglo, rješenje o produženju istrage za još šest mjeseci. To znači da će istraga trajati najmanje 18 mjeseci. Nakon toga se donosi odluka hoće li se podizati optužnica ili neće. A samu optužnicu tužilac može podići mjesec dana nakon dovršetka istrage, odnosno može se taj rok produžiti još za tri mjeseca. Prema tome, još je dug put do optužnice'', rekla je Sloković.

Što se tiče političkog angažmana Ivice Todorića, Sloković kaže da je to Todorićeva volja. "U jednoj stvari je u pravu - bez obzira na tešku sudbinu Agrokora, on je ipak napravio respektabilne firme, iza njega nije ostala spaljena zemlja. On sigurno određene kvalitete ima i njegov je izbor što će dalje raditi", zaključila je.

  • +14
Prvo jutro nakon izlaska iz zatvora Ivica Todorić otišao u frizerski salon Neno Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL