Puding od banane i čokolade

Puding od banane i čokolade

21.01.2013 u 11:37

Bionic
Reading

Ultimativna hrana za utjehu! Polusirov, jer sadrži šalicu mlijeka, pa ga ne bi bilo uputno nazivati sirovim pudingom. Sirovojelci bi se pobunili ;)

U mojem stanu skvotiraju žene. Pseće i ljudske (izuzetak je jedan muški, kraljevski staford Khan). I toplo nam je i lijepo i podržavajuće i kreativno. O hrani da ne govorimo ;). Stalno se nečim častimo, ugađamo, gostimo, kao da nešto slavimo. A nije sve tako bajno, ali baš zato ili usprkos nedaćama, mi se mazimo i pazimo. I sve pomalo. Nema prežderavanja. S ljubavlju i poštovanjem prema sebi i hrani koju konzumiramo.

Tako je nastao i ovaj puding. Osobno ne podnosim drhturave, pudingaste tvorevine. Još od malih nogu. Jedna od većih trauma iz djetinjstva bila mi je reklama za punding na telki. Ono kad se otvori hladnjak, a unutra ekipa drhturavaca zatitra - svi k'o jedan. A meni se okrene želučić!

Ovaj pak puding svoju pudingastost postiže većom količinom banana izmiksanih s malo mlijeka i čokolade. Osmislila ga je jedna čarobnica i imenjakinja - Jelena.

End dec samting komplitli diferent!

za 4 šalice

5 banana
dva veća (ili 4 regularna) rebra crne čokolade od sirovog kakaa sa stevijom ili palminim šećerom od 75 ili čak 80%
šaka mljevenih lješnjaka
malo agavinog sirupa
žlica kokosovog ulja
šalica mlijeka
par preprženih lješnjaka za ukras
šaka mljevenih lješnjaka - za ukras također ;)

U banjamariji rastopite čokoladu s kokosovim uljem.
U posebnoj posudi izmiksajte banane, mlijeko, mljevene lješnjake. Dodajte rastopljenu čokoladu i još jednom promiksajte.

Izlijte puding/kremu u šalice, posipajte mljevenim lješnjacima i ukrasite preprženim lješnjacima!


Na kraju sve prelijte ostatkom rastopljene čokolade. I smažite bez grižnje savjesti. Onako - za dušu ;)