VALERIE TRIERWEILER

Prva dama Francuske podupire suparnika predsjednikove bivše družice

12.06.2012 u 15:24

Bionic
Reading

Francuska prva dama Valerie Trierweiler pružila je u utorak potporu protivniku Segolene Royal, bivše životne družice predsjednika Francoisa Hollandea, kojoj u nedjelju prijeti poraz u drugom krugu parlamentarnih izbora.

Royal koja nakon prvog kruga parlamentarnih izbora održanog 10. lipnja vodi s 32 posto glasova u departmanu Charente-Maritime, na zapadu zemlje, u drugom krugu prijeti mladi socijalist, disident Olivier Falorni koji je na drugom mjestu s 28,9 posto i ima dobre izglede da ju porazi uz neformalnu potporu lokalne desnice.

Za razliku od Francoisa Hollandea i predsjednice Socijalističke stranke Martine Aubry koji su u utorak u predstavljanju svog programa, odnosno u prigodi posjeta La Rochelleu, javno poduprli Royal, Trierweiler je dala potporu njezinu suparniku.

'Samo naprijed, Olivier Falorni, koji nije izgubio povjerenje i koji se uz građane La Rochellea bori već niz godina u nesebičnom zalaganju', napisala je prva dama na twitteru, a poslije je i potvrdila za agenciju France Presse.