VREMENSKE (NE)PRILIKE

Protiv Čeha po mokrom terenu, no navijači će ostati suhi

17.06.2016 u 13:00

Bionic
Reading

Budući da se u Francuskoj danas igra za Hrvatsku važna nogometna utakmica protiv reprezentacije Češke, mnoge će zanimati kakvo će vrijeme pratiti naše igrače u St. Etienneu, ali i što nas čeka po hrvatskim trgovima i ulicama na kojima će se okupiti mnogi naši navijači

Prema najavama prognostičara vrijeme će danas uglavnom biti djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom. Atmosfera će i dalje biti relativno nestabilna pa će povremeno biti lokalnih pljuskova. Vjerojatnost za pljuskove najveća je u gorju i na sjevernom Jadranu u prvom dijelu dana te poslijepodne i navečer u Slavoniji i Dalmaciji. Vjetar će oslabiti.

Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 17 do 21, a na Jadranu od 21 do 24°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 28 u zapadnim krajevima do 32 u istočnoj Slavoniji i zaleđu Dalmacije te od 25 do 28°C na Jadranu.

Sve u svemu, vrijeme bi u Hrvatskoj poslijepodne uglavnom trebalo biti povoljno za navijanje na otvorenom. Nažalost, isto se ne može reći za naše u Francuskoj.

U St. Etienneu vjerojatnost za povremene grmljavinske pljuskove u kasnijim poslijepodnevnim satima kreće se od 50 do 60%. No temperatura će biti ugodna, kretat će se od 18 do 20 °C, dok će vjetar biti slab, brzine od 5 do 12 km/h.

Francuski meteorolozi predviđaju da će se utakmica igrati na mokrom terenu čak i ako za vrijeme nje neće biti kiše.