PROKLJUČALO NEZADOVOLJSTVO

Prosvjedi i u Varaždinskoj županiji?

28.02.2011 u 16:16

Bionic
Reading

Prosvjedima protiv Vlade, koji su pokrenuti putem Facebooka, mogli bi se uskoro priključiti i građani Varaždina, ali i poljoprivrednici iz njegove okolice

'Ako nećemo biti zadovoljni rezultatima razgovora našeg izaslanstva koje će se u utorak sastati s predsjednikom Ivom Josipovićem, zbog čega smo odgodili već najavljen prosvjed u Gornjem Vratnu, prosvjedovat ćemo u četvrtak', rekao nam je Nikola Dombaj, predsjednik Udruge stočara i ratara Seljačka sloga, koja okuplja poljoprivrednike s varaždinskog područja.

Kao i ostali u Hrvatskoj, Dombaj ističe da su i poljoprivrednici Varaždinske županije nezadovoljni stanjem u domaćoj poljoprivredi, a posebice smanjenjem poticaja i Vladinom politikom u agraru.

Osim u Vratnu Gornjem, mjestu uz hrvatsko-slovensku granicu poznatom po ranijim prosijedima poljoprivrednika, nezadovoljnici Vladinom politikom trebali bi se prvi put okupiti i na središnjem varaždinskom trgu. Naime, na društvenoj mreži Facebook objavljen je poziv Denisa Mladenovića za prosvjedno okupljanje ove subote, 5. ožujka, u 11 sati na Trgu kralja Tomislava.

'Dragi sugrađani, prijatelji i poznanici, pozivamo vas na miran prosvjed. Iskažimo svoj stav i mišljenje o Vladi na miran način i podržimo istomišljenike diljem Lijepe Naše. Nek vide da nas ima i u gradu baroka i cvijeća', stoji u pozivu.