velika neugodnost

Pronađen kokain u Bijeloj kući, slučaj istražuje tajna služba

04.07.2023 u 19:48

Bionic
Reading

U prostorijama Bijele kuće pronađen je kokain u nedjelju navečer. Tajna služba istražuje incident zbog čega je evakuan dio prostorija.

Dispečerski poziv koji je pregledao DailyMail.com otkriva da je tvar pronađena u knjižnici Bijele kuće – a preliminarni test pokazao je da je bijeli prah zaista kokain. Otkriće je došlo dva dana nakon što je sin Joea Bidena Hunter (52) u petak posjetio Bijelu kuću što politički protivnici povezuju u jednu priču. Knjižnica Bijele kuće, međutim, dio je službenog obilaska rezidencije kroz koji članovi javnosti redovito prolaze. Također je dva kata ispod prvog obiteljskog stambenog prostora.

Glasnogovornik američke tajne službe Anthony Gulielmi rekao je za Washington Post da provode daljnja testiranja kako bi potvrdili je li tvar ilegalna droga. Također je rekao da predsjednik Joe Biden nije bio u zgradi kada je tvar otkrivena. Vlasti istražuju kako je kokain dospio u Bijelu kuću. Republikanski zastupnik Jim Banks tvitao je da nikada nisu pronašli kokain u Bijeloj kući kada je tamo stolovao Donald Trump.

Dužnosnik upoznat s istragom rekao je novinama da je količina tvari mala.

Ovo ne bi bio prvi put da su ilegalne droge ušle u Bijelu kuću. Reper Snoop Dogg rekao je da je pušio travu u kupaonici 2013., a Willie Nelson je priznao da je pušio joint na krovu Bijele kuće za vrijeme predsjedništva Jimmyja Cartera.

Britanski glumac Erkan Mustafa rekao je da je pušio marihuanu i konzumirao kokain tijekom posjeta Bijeloj kući tijekom kampanje prve dame Nancy Reagan protiv droge "Samo reci ne". Pjevačica grupe Jefferson Airplane Grace Slick rekla je 2011. da je 1970. pokušala i nije uspjela dodati LSD u čaj predsjednika Richarda Nixona.

“Mislim da Tricky Dicku treba malo kiseline”, kasnije se prisjetila kako je razmišljala, navodi The Guardian.