prognoza

Promjena vremena na vratima: U četvrtak osjetan pad temperature, kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg, čeka nas hladan kraj radnog tjedna

09.02.2021 u 06:42

Bionic
Reading

Promjenljivo, u prvom dijelu dana pretežno oblačno. Povremeno kiša, na sjevernom Jadranu, u gorju te osobito u Dalmaciji lokalno izraženija i praćena grmljavinom

Poslijepodne će biti i duljih sunčanih razdoblja. Navečer je u najsjevernijim predjelima moguća susnježica. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i jugoistočni, poslijepodne na sjeveru u okretanju na sjeverozapadni i sjeverni. Na Jadranu će umjereno i jako jugo okretati na jugozapadnjak i slabjeti.

Najviša dnevna temperatura većinom između 10 i 15 °C, u najsjevernijim krajevima i gorju niža, a na jugu i malo viša.

Srijeda će biti pretežno oblačna s kišom koja će na Jadranu i predjelima uz njega biti obilnija i praćena grmljavinom. Puhat će umjeren jugozapadni vjetar, a na moru jako jugo. Zatim u četvrtak osjetan pad temperature pa će u unutrašnjosti kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, a popodne razvedravanje sa zapada.

Snijeg na Sljemenu Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/PIXSELL

Jugozapadnjak će okrenuti na sjeverac, a jugo na buru. Kraj radnog tjedna hladan, na moru i djelomice sunčan dok će u unutrašnjosti sunca biti više, ali će ujutro u središnjim predjelima biti magle.