PROMETNA NESREĆA

Promet na autocesti A1 prema Karlovcu blokiran, obilazak starom cestom

02.04.2017 u 09:33

Bionic
Reading

Zbog prometne nesreće na autocesti A1, zatvorena je dionica između čvorova Lučko i Donja Zdenčina u smjeru Karlovca. Obilazak je starom karlovačkom cestom (DC1), javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 9 sati.

Na većini cesta promet teče bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi. Na brojnim dionicama cesta u tijeku su radovi (održavanje, obnova ili izgradnja). Moguće su gužve i zastoji, posebice u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, pa vozače pozivamo na strpljenje i pojačan oprez.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. Zbog jakog juga ne plove katamarani na liniji: Ubli-Vela Luka-Hvar-Split; Mali Lošinj-Rijeka.

Uz povoljne vremenske uvjete na cestama sve je veći broj sudionika u prometu na dva kotača: mopedisti, motociklisti i biciklisti pa HAK ostale vozače poziva na pojačan oprez i da: provjeravaju 'mrtvi kut', skreću i prestrojavaju se sa uključenim pokazivačem smjera, ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižju i da neoprezno ne otvaraju vrata dok se nalaze u zaustavljenoj koloni.

S obzirom na to da su mopedisti, motociklisti i biciklisti jedna od najranjivijih skupina sudionika u prometu, HAK ih poziva da poštuju prometne propise te da u što većoj mjeri koriste zaštitnu opremu.  

Podsjeća se da vozači mopeda i motocikala, kao i njihovi putnici, moraju za vrijeme vožnje na cesti na glavi nositi propisanu, homologiranu i uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu. Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. Zbog jakog juga ne plove katamarani na liniji: Ubli-Vela Luka-Hvar-Split; Mali Lošinj-Rijeka.