MILAN BANDIĆ

Projekt 'Cvjetni' od javnog interesa za Zagreb

10.02.2010 u 15:05

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da je projekt "Cvjetni" Hoto grupe Tome Horvatinčića od javnog interesa za Zagreb te da su "svi koji misle da Zagreb treba živjeti kao u srednjem vijeku zarobljenici prošlosti".

"Dao Bog da imamo za još 14 donjogradskih blokova investitore", rekao je Milan Bandić odgovarajući na pitanje je li projekt Hoto grupe Tome Horvatinčića od javnog interesa za Zagreb. Dodao je da su od javnog interesa i projekti Cesarčeve i Cvjetnog trga.

"Oni koji žele živjeti u srednjem vijeku u Zagrebu i skrnaviti poduzetnički duh grada, ja im ne mogu pomoći, oni su zarobljenici prošlosti", istaknuo je.

Na pitanje zašto još nisu uklonjeni kontejneri u Varšavskoj ulici odgovorio je da su oni učinili sve te da to treba pitati policiju. "Neće gradonačelnik stajati pored kontejnera i dizalice koja ga diže", rekao je te se upitao kako je moguće da netko bez posljedica 2010. godine na Cvjetni trg postavi kontejnere.

Bandić je opovrgnuo i novinski napis da Antonija Županac, koja već šest godina radi kao tajnica ministra kulture Bože Biškupića, prima plaću iz zagrebačkoga Gradskog poglavarstva, a ne iz dijela proračuna određenog za plaće zaposlenika u državnoj upravi i ministarstvima. "To nije točno, ali ja znam da se novine bolje prodaju kada je na naslovnici Bandić", istaknuo je.

Na pitanje istražuje li policija moguće namještanje natječaja Zagrebačkog holdinga za informatičku opremu vrijednu 34 milijuna kuna Bandić je odgovorio kako o tome zasad nema informacija.

Govoreći o 20 milijuna kuna iz proračuna koji su osigurani za poticanje poduzetništva i obrtništva, pročelnik Gradskog ureda za gospodarstvo Ladislav Prežigalo je rekao da je natječaj za to završen, a javilo se 512 poduzetnika od kojih 402 zadovoljavaju uvjete. Najavio je da će iduće srijede biti potpisani prvi ugovori.

Zagrebački gradonačelnik je danas otvorio Cjelodnevni boravak za starije i nemoćne, koji djeluje u sklopu Doma za starije i nemoćne osobe "Sv. Josip". To je četvrti boravak u Zagrebu, ali prvi samostalni objekt s najvećim kapacitetom od 40 mjesta te pripremom i dostavom obroka za 150 korisnika organizirane prehrane.