NIŽIĆ VS. KARABATIĆ

Profesor tvrdi da je žrtva organiziranog kriminala

10.10.2009 u 15:46

Bionic
Reading

Motiviran javnim istupom Ave Karabatić, studentice talijanistike koja je zajedno s dečkom Špirom Miličićem i svojom majkom Sanjom Karabatić uhićena zbog sumnje da su zajedno ucjenjivali profesora Živka Nižića, pročelnika Odsjeka za talijanistiku Sveučilišta u Zadru, prof Nižić danas se oglasio dopisom u kojem navodi da je on ciljana žrtva organiziranog kriminala

'Ciljana sam žrtva organiziranog kriminala koji putem pritiska na javno mišljenje želi izvrnuti bitne činjenice. Sve što znam reći ću na pravom mjestu, istražnom sucu. Ja sam taj kojemu se prijetilo i kojeg se ucjenjivalo. Nakon susreta s istražnim sucem savjetovat ću se sa stručnjacima što mi je raditi', stoji u dopisu koji je medijima uputio Živko Nižić.

Ava Karabatić, njezina majka te njezin dečko privedeni su zbog sumnje da su ucjenjivali profesora i od njega iznudili 9000 eura. Ava, koja je puštena na slobodu, kasnije je izjavila da je ona žrtva u toj priči te da ju je profesor Nižić seksualno uznemiravao porukama i nedoličnim ponudama.