NIŽIĆ VS. KARABATIĆ

Profesor šokiran fantazijama studentice

16.10.2009 u 16:20

Bionic
Reading

Profesor Živko Nižić (65), pročelnik Odjela talijanistike Sveučilišta u Zadru danas je pred istražnim sucem Županijskog suda u Zadru dao svoj iskaz u vezi slučaja studentice Ave Karabatić (21). Nižić je sucu trebao ispričati svoju verziju priče i opisati na koji je način, kako tvrdi, postao žrtva organiziranog kriminala

ZADAR - Avu Karabatić se pak sumnjiči da je zajedno sa dečkom Špirom Miličićem i majkom Sanjom Karabatić zbog SMS poruka seksualnog sadržaja od Nižića nastojala 'izvući' 9.000 eura. Istražni sudac danas je bio nedostupan, no Živko Nižić kojeg smo zatekli pred sudom, i dalje tvrdi kako je žrtva ucjene i da su ga šokirale izjave Ave Karabatić u kojima ga optužuje za seksizam, piše Večernji list.

Ava Karabatić

Cijeli život radim u korist studenata, a možda imam malo nekonvencionalan pristup koji su neki očito krivo protumačili. Ne postoji student kojeg sam ja ucjenjivao, a ako postoji, nek se onda javi imenom i prezimenom. Žao mi je studentice Ave Karabatić, ona je mlada i može se još popraviti i vjerujem da će iz ovoga izvući poruku', kazao je Živko Nižić.

Na upit novinara je li studentici slao poruke neprimjerenog sadržaja, nije želio odgovoriti, no kazao je kako je od Ave Karabatić dobio veći broj poruka, no svakako ne onakvih, kako je kazao, kakve se šalju djedu.

'Šokiran sam njenim fantazijama u kojima kaže da sam joj slao prijeteće poruke kad sam saznao da želi otići iz Zadra i nema govora da samo im dao 2000 eura kao poklon. Novce sam im dao jer sam samo želio pomoć mladim ljudima', dodao je Nižić koji bi do kraja listopada trebao otići u mirovinu s obzirom da je u srijedu Sveučilištu dostavio molbu za umirovljenje.

Demantirao je i napise jednog lokalnog dnevnog lista rekavši kako nije istina da su ga studenti mitili paškim sirom. Taj mu je sir, zajedno sa kalendarom, kazao je, za Božić slao rođak s Paga.