AFERA FIMI MEDIA

Procurio iskaz Nevenke Jurak o ministru Karamarku

06.02.2011 u 21:35

Bionic
Reading

Dio iskaza kojim je šefica Fimi medije Nevenka Jurak teretila aktualnog ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka procurio je u javnost

Nevenka Jurak u iskazu je objasnila istražiteljima na koji način je Fimi media surađivala s MUP-om prilikom dobivanja natječaja za izrađivanje spotova i emitiranje istih na radiju i televiziji, prenosi dnevnik.hr

Direktorica Fimi medije tvrdi da je razgovarala prvo s ministrom Kirinom, kojem je nudila 30 i 50 posto popusta na emitiranje promotivnih spotova. On je, tvrdi, rekao da mu isporuči ugovore bez popusta na potpis, jer je stranci (HDZ-u op.a.) potreban novac.

Ministru Rončeviću, koji je zamijenio Kirina, ponuđen je isti ugovor na potpis, s tom razlikom da je umjesto popusta povećan broj emitiranja spotova.

Do dolaska ministra Karamarka nije bio realiziran sav novac iz budžeta namijenjen kampanji iz 2007, tvrdi Jurak.

'Ostalo je nerealizirano 2,5 milijarde kuna, tako da je Fimi media potpisala još jedan ugovor s Ministarstvom koji je sada potpisao ministar Karamarko. Djelatnica Fimi medije po mojim je uputama kontaktirala Ministarstvo i obavijestila o pravima na popust. Nakon tog razgovora u Fimi mediju je vrlo brzo pristigao odgovor iz Ministarstva potpisan po ministru Karamarku. Mene je djelatnica izvijestila da je postignut isti dogovor kakav smo imali s Rončevićem', nastavlja Jurak.

No, ministar Karamarko i danas, kao i prije, tvrdi da nikakve ugovore nije potpisao. Zadnji ugovor Fimi medije i MUP-a, tvrdi - potpisao je Berislav Rončević 12. kolovoza 2008.
'Nakon toga kampanje iz Nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama odvijale su se tijekom rujna i listopada 2008. Za to su temeljem prethodno potpisanog ugovora ispostavljene fakture koje su i plaćene. O svemu postoji relevantna dokumentacija. Dakle, ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko s tvrtkom Fimi media nikad nije potpisao ni jedan ugovor', stoji u priopćenju MUP-a.