hak upozorava

Problemi zbog vjetra: Dionica A6, Delnice - Kikovica otvorena samo za osobna vozila

30.11.2022 u 07:23

Bionic
Reading

Zbog jakog vjetra autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica otvorena je samo za osobna vozila, a obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar - DC3, izvijestio je u srijedu Hrvatski autoklub (HAK).

Opasnost je od naleta na životinju (uočena je srna) na A6 Rijeka-Zagreb između 12. i 11. km u smjeru Zagreba. Vozi se uz ograničenje brzine 60 km na sat.

Jak vjetar puše i na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između vijadukta Božići i tunela Sveti Rok. Vozi se uz ograničenje brzine od 60 km na sat, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Karlobaga, autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće (DC99) i lokalnoj cesti između Kraljevice i čvora Križišće (LC58107) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I skupina), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Na Krčkom mostu (DC102) zabrana je prometa zbog olujnog vjetra za I. skupinu vozila.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Slab snijeg pada u Gorskom kotaru, a u priobalju puše bura. Ponegdje ima i magle. Mogući su odroni te poledica.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

U pomorskom prometu nema poteškoća.