KALINIĆ UMJESTO BLAŽEVIĆA

Problem! Hajduk je prisiljen promijeniti vratara

11.05.2013 u 13:10

Bionic
Reading

Prvi vratar Hajduka Goran Blažević ozlijedio se teže nego što se mislilo, na prvoj utakmici finala Kupa protiv Lokomotive dobio je distorziju zgloba i do kraja sezone će mirovati. U posljednje četiri utakmice u igru ulazi Lovre Kalinić

'Blažević mora mirovati, nema ga do kraja sezone', potvrdio je trener Hajduka Igor Tudor u najavi nedjeljne prvenstvene utakmice s Lokomotivom, druge s istim klubom u samo četiri dana.

U finalu Kupa Splićani su po općem dojmu rastavili zagrebački klub 'na proste faktore' i rezultat je čak trebao biti uvjerljiviji od 2:1, pa u novi susret ulaze znatno opušteniji. Iako zbog žutih kartona pravo nastupa nemaju Franko Andrijašević, Tino Sven Sušić i Goran Milović, dok je Mirko Oremuš ozlijeđen. Barem se, eto, u kadar vraća Antonio Milić.

'Očekivanja su uvijek velika, i dalje smo u borbi za plasman u Europu kroz prvenstvo, zajedno s Rijekom, Splitom i Lokomotivom. Nevezano za Kup želimo biti ekipa koja će izboriti plasman za Europu. Neobično je da na istom stadionu u četiri dana igramo s istim protivnikom, no siguran sam da će biti puno novih stvari, puno novih momenata. Biti će nekakvih promjena u sastavu, samim time je drugačija utakmica i to je bogatstvo nogometa, ali očekujem da budemo pravi, da ponovimo dobru igru iz utakmice od prije tri dana i da se poštuju oni zahtjevi koje sam postavio pred igrače', rekao je Tudor.

U Hajduku neće biti nikakvih kalkuliranja ili poštede igrača, a tvrde da Lokomotivu i dalje cijene - premda je, kažu, ove srijede izgubila od ekipe koja je jednostavno bila bolja.

'Velika je razlika promatrati situaciju sa strane i raditi iznutra, sa svakim novim treningom otkrivam nove stvari, dobre i loše strane svojih igrača. Sutra očekujem jednak pristup igri kao i neki dan, siguran sam da će igrači dati sve od sebe', dodao je Hajdukov trener.

Priznao je da ga je razveselio poraz Rijeke u Puli, čime se splitskom klubu bitka za viša mjesta na tablici nešto olakšala. 'Da, pratimo situaciju i kalkuliramo, normalno da 'bacimo oko' na konkurente, ali to nam u ovom trenutku definitivno nije najvažnija stvar', kazao je.

Hajduk protiv Lokomotive igra u nedjelju u 19 sati, a potom će idućeg petka ugostiti Osijek. Tražili su da se utakmica igra upravo na taj dan, kako bi - jednako kao i Lokomotiva - do uzvrata finala Kupa imali četiri slobodna dana.