tema dana

Prkačin i Beljak bi legalizirali 'travu', Beljak bi prekrojio izborne jedinice, a Prkačin na to pitanje nije imao odgovor

  • Autor: V. B.
  • Zadnja izmjena 23.06.2020 10:34
  • Objavljeno 17.06.2020 u 21:45

Ante Prkačin i Krešo Beljak

Izvor: Screenshot / Autor: screenshot HRT

U sedmoj izbornoj jedinici za svoje mjesto u Saboru natječu se na listi 'Restart koalicije' Krešo Beljak, te na listi Domovinskog pokreta Ante Prkačin. Gostovali su u 'Temi dana' na HRT-u

'Izborne jedinice su krojene tako da od njih 10 u 7 HDZ ima većinu, zato je namjerno Zagreb razbijen u četiri jedinice, Zagreb je uvijek bio protiv HDZ, naravno, oni koji su krojili karte, krojili su ih za HDZ, dobijemo li mi povjerenje birača na sljedećim izborima, takve izborne jedinice, zasigurno neće biti' , rekao je Beljak o izbornim jedinicama.

Prkačin pak na to pitanje nije imao adekvatan odgovor.

'Ja nisam kao Krešo, on je predsjednik stranke, on je u Saboru i sudjelovati u izborima je potpuno logično i normalno, ja sam nekoliko sati prije zaključenja sam znao i odlučio da idem jer ekipa koja je utemeljila Domovinski pokret, za mene je obećavajuća', izjavio je Prkačin.

Na pitanje zašto je u 7. izbornoj jedinici devet muškaraca i pet žena, Beljak je odgovorio da su procijenili da  gradonačelnika mogu donijeti najviše preferencijalnih glasova a bore se, kaže, za što bolji rezultat. Ipak smatra da je broj žena u Restart koaliciji iznadprosječan i iznad svih ostalih i da je to činjenica koja nitko ne može osporiti.

'Ako se netko bori za prava žena, onda je to Restart koalicija za razliku od kolega gospodine Prkačina koji i danas izjavljuju da primjerice silovanim ženama obitelj treba odlučivati trebaju li ići na pobačaj ili ne', poručio je Beljak.

Prkačin je pak rekao da su 'stavili žena koliko treba a tko je na koje mjesto, tako je odlučeno'..

 Što se tiče zakona o pobačaju, odgovorio je da je malo previše ako on sa svojim životnim ratnim putem raspravlja o pobačaju u emisiji.

'To što je neću iznijeti svoje mišljenje, to ne znači da ja to bagateliziram, nego o tome treba dobro razmisliti', poručio je.

O legalizaciji kanabisa ima mišljenje, rekao je da bi ga legalizirao. Legalizirao bi ga i Beljak.