DOLIJALA POLICIJI

Privedena 29-godišnjakinja koja 'je operirala' po Čakovcu

15.08.2011 u 17:50

Bionic
Reading

Za najmanje sedam krađa koje su se dogodile u Čakovcu tijekom ove i ranijih godina, međimurska policija sumnjiči 29-godišnjakinju

Osnovano se sumnja, između ostalog, da je iz kancelarije javnog poduzeća u Mihovljanskoj ulici 13. listopada 2009. ukrala novčanik zaposlenice iz Murskog Središća u kojem se nalazilo više tisuća kuna, više stotina eura, kao i osobni dokumenti oštećene. Sumnjiči se i za sličnu krađu koja se dogodila 29. lipnja ove godine kada je iz kancelarije privatnog čakovečkog poduzeća ukraden novčanik s nekoliko stotina kuna djelatnice iz Dragoslavca.

U trgovini u Zrinsko-Frankopanskoj ulici 15. veljače ukrala je, kako se sumnja, novčanik u kojem se nalazilo 100 kuna, zlatni lančić, bankovne kartice i osobni dokumenti. Koristeći odsutnost ili nepažnju uposlenika, kako se sumnja, 21. travnja uzela je originalni ključ ugostiteljskog objekta u Čakovcu te otvorila registar kasu iz koje je uzela nekoliko tisuća kuna, a iz metalne kase privatne trgovine između 1. do 15. lipnja ove godine u dva navrata otuđila manju količinu domaćeg novca.

Iz otključanog automobila čakovečkih registarskih oznaka parkiranog u Ulici Ivana Meštrovića početkom srpnja ukrala je torbicu u kojoj su se nalazili osobni dokumenti i bankarske kartice, a iz trgovine u Pušćinama uzela je mobilni aparat Sony Ericson.

Osumnjičenu je međimurska policija privedena u Istražni centar varaždinskog Županijskog suda gdje joj je nakon saslušanja određeno zadržavanje.