GOSPODARSKI KRIMINAL

Priveden crikvenički odvjetnik Branislav Brozičević

15.03.2011 u 16:14

Bionic
Reading

Poznati crikvenički odvjetnik Branislav Brozičević (62) i njegov dugogodišnji poslovni partner, bivši vijećnik Grada Novog Vinodolskog i kandidat za gradonačelnika Anton Milat (54), privedeni su danas u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci zbog gospodarskog kriminala teškog nekoliko milijuna kuna

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, krivotvorenje službene isprave te pranja novca počinili u razdoblju od 2004. do 2008. godine, na način da su oštetili dva trgovačka društva iz Crikvenice i sebi pribavili protupravnu imovinsku korist od oko 7,4 milijuna kuna.

Policija je priopćila da se istraga provodi nad još tri osobe iz Crikvenice i Novog Vinodolskog. Neslužbeno doznajemo da su to supruge privedenih, Ivana Brozičević i Zlata Milat te odvjetnikov tridesetogodišnji sin Franko Brozičević.

Jedna od tvrtki u kojoj je počinjen kriminal je tvrtka Hitkomerc, u vlasništvu Antona Milata. On je, naime, zajedno s Branislavom Brzičevićem, još 2003. godine u Novom Vinodolskom počeo graditi hotelsko-poslovno-stambeni centar namijenjen tržištu pod nazivom Hitmarina, koji je ulagačima donosio veliku zaradu, no cijeli je projekt postao trauma novljanskog gospodarstva pa je Grad Novi Vinodolski podnio zahtjev za otvaranje stečaja nad tom tvrtkom.

Privedeni su se pred sucem branili šutnjom te su zadržani u pritvoru.