koronavirus

Privatni avion iz Lombardije sa sedam ljudi sletio u Zagreb; putnici prošli bez pregleda

26.02.2020 u 14:41

Bionic
Reading

U zagrebačku Zračnu luku sletio je u ponedjeljak popodne privatni avion iz Lombardije u kojem je bilo sedam ljudi

U privatnom avionu bilo je sedam ljudi, doznaje Večernji list iz izvora zagrebačke Zračne luke, svi visokopozicionirani predstavnici tvrtke Calzedonia koji su zbog potreba posla došli u predstavništvo tvrtke u Hrvatskoj.

Prema saznanju ovoga dnevnog lista, avion je primarno trebao sletjeti u Varaždin jer je predstavništvo tvrtke u Jalžabetu, ali kako u Varaždinu u tom trenutku nije bilo stručnog osoblja iz epidemiološke službe, zrakoplov je preusmjeren u Zagreb.

Iz Državnog inspektorata su potvrdili za Večernji list da su zaprimili poziv granične policije o prispijeću privatnog aviona i putnika iz Italije u Zračnu luku Zagreb. Dodali su kako navedeni prilikom dolaska nisu imali nikakve smetnje ili simptome te da je sedam osoba stavljeno pod zdravstveni nadzor 14 dana i upućeni su u Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije dok je pilot ispunio informacijski upitnik jer se odmah vraćao za Italiju.

'Svi talijanski kolege koji su doputovali na zagrebački aerodrom u ponedjeljak su registrirani i ispitani od strane hrvatskih vlasti', rekli su iz Službe za odnose s javnošću Calzedonije Hrvatska, dodavši kako nitko od njihovih talijanskih kolega ne pokazuje znakove bolesti te su pozvani od strane istih institucija na poštivanje određenih procedura i na dnevnoj bazi trebaju javljati svoje zdravstveno stanje.