stožer civilne zaštite

Predstavnici svih županija u Zagrebu: Dobili su upute, lokacije mogućih karantena i dalje tajne

26.02.2020 u 13:27

Bionic
Reading

'Danas su kolege dobili potpunu informaciju, što radimo, kako komuniciramo, kako je organiziran nacionalni stožer', kazao je Davor Božinović šef nacionalnog Stožera civilne zaštite nakon sastanka s predstavnicima svih županija

'Naglasili smo ulogu zdravstvenog segmenta. Izdali smo naputak svim zdravstvenim ustanovama da su posjeti zabranjeni. Izvjesno je da moramo biti bolje organizirani i smanjiti gužve u čekaonicama. U tom smislu tražimo rješenje i ubrzo ćemo organizirati drugi prostor da odvojimo one kod kojih sumnjamo da su oboljeli od koronavirusa od onih koji imaju gripu ili prehladu', kazao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Božinović se osvrnuo na moguće lokacije karantena.

'Točno je da će se raditi nalogom Stožera civilne zaštite. Što se tiče konkretnih objekata, dok to ne bude, o tome nećemo govoriti', kazao je.

'Svi su dobili iste upute i svi na isti način prate razvoj situacije no neće svi na isti način biti izloženi. Za svaku županiju i svaki grad će se odlučivati s obzirom na razvoj situacije', napomenuo je Božinović.

  • +20
Koronavirus diljem svijeta Izvor: EPA / Autor: RUNGROJ YONGRIT

'Sve mjere su poduzete što se tiče Primorsko-goranske županije. Špekulitati kako će situacija ići dalje, nije zahvalno. Ne treba špekulirati. Pa niti o informacijama da su talijanski državljani u velikom broju stigli u Istru kako bi se maknuli od žarišta koronavirusa', kazao je predstavnik civilne zaštite Primorsko-goranske županije.