DOBROVOLJNA PREDAJA

Pripuz proveo noć u policiji

30.12.2010 u 13:04

Bionic
Reading

Nekadašnji optuženik u slučaju 'zločinačka organizacija', Zoran Pripuz, sinoć se dobrovoljno javio policiji u kojoj je proveo cijelu noć, a nakon obavijesnog razgovora u sklopu akcije Šok 3 iza podneva je pušten na slobodu, doznaje se u MUP-u

Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec potvrdio je da se Pripuz sinoć sam javio policiji, no nije želio otkriti o čemu su policijski istražitelji razgovarali s njim. Potvrdio je da policija i dalje želi razgovarati i s Nikicom Jelavićem, koji je također bio optužen u slučaju tzv. zločinačke organizacije krajem 90-ih.

Policija je prije desetak dana pokrenula akciju Šok 3, u kojoj je uhitila Đorđa Vuletića i Darka Dakića zbog brutalnog premlaćivanja i pokušaja ubojstva novinara Dušana Miljuša i poduzetnika Josipa Galinca 2008.

Policijski istražitelji tada su razgovarali s velikim brojem osoba koje se povezuje sa zagrebačkim krim miljeom, a otkrilo se da su zainteresirani i za susrete s nekima od 'dečkiju s Knežije', kako su u medijima nazvani Jelavić, Pripuz, Vuletić i drugi optuženici u slučaju 'zločinačka organizacija'. Postojanje takve organizacije tužiteljstvo nije uspjelo dokazati u sudskom postupku.

Akcijom Šok 3 uhićena su dvojica osumnjičenih za napade na Miljuša i Galinca, a policija se nadala da će otkriti i nalogodavca tih zločina, što se zasad nije dogodilo. Protiv Dakića i Vuletića pokrenuta je istraga i određen im je jednomjesečni pritvor.

Jelavić, Vuletić i Pripuz bili su krajem 90-ih uhićeni i osumnjičeni za udruživanje u navodnu zločinačku organizaciju koju je navodno vodio Jelavić. On je bio optužen za ubojstvo slučajnog prolaznika i pokušaje dva ubojstva, a zajedno s Pripuzom i za poticanje na jedno ubojstvo.

Sudski je potom pravomoćno presuđeno da nije dokazano postojanje zločinačke organizacije, a od 12-orice optuženih, petorica su osuđena za preprodaju droge, pokušaj ubojstva ili neko drugo kazneno djelo. Jelavić, Pripuz i Vuletić našli su se među onima koji su oslobođeni optužaba.