VRFEMENSKA PROGNOZA

Pripremite se na ćudljivo vrijeme: red sunca, red oblaka, malo kiše...

25.06.2018 u 08:12

Bionic
Reading

U ponedjeljak će na vremenske prilike u Hrvatskoj i dalje utjecati polje povišnog tlaka zraka, no sa sjevera će do naših krajeva stizati vlažan zrak. Stoga će u većem dijelu dana prevladavati djelomično sunčano, ali na kopnu i sjevernom Jadranu povremeno uz više oblaka može pasti malo kiše

Na istoku Hrvatske bit će djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a uglavnom od sredine dana mjestimice i malo kiše ili poneki pljusak, vjerojatnije u zapadnoj Slavoniji i Podravini. Vjetar većinom slab sjeverni. Jutarnja temperatura zraka između 9 i 13, a najviša dnevna oko 22 stupnja.

U središnjoj će Hrvatskoj oblaka biti više, posebno prijepodne kada će i vjerojatnost za mjestimičnu kišu biti veća. Poslijepodne još uvijek rijetko može pasti vrlo malo kiše, no općenito će biti više sunčanog vremena. Puhat će povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Temperatura zraka slična današnjoj.

Vremenska prognoza za 25.06.2018. Izvor: DHMZ / Autor: DHMZ

I gorje i sjeverni Jadran ujutro će zahvatiti naoblačenje s kojim će tijekom dana mjestimice pasti malo kiše, ponajprije u gorju. Sunčana će razdoblja biti češća poslijepodne, osobito na moru. U gorju će puhati umjeren, navečer i jak sjeveroistočni vjetar. A jake, na udare i olujne bure bit će već od jutra podno Velebita, dok će drugdje biti uglavnom umjerena, a posvuda će se pojačati navečer i u noći na utorak.

Jutarnja temperatura zraka u gorju i u unutrašnjosti Istre od 6 do 10, duž obale i na otocima između 14 i 18. Najviša dnevna od 17 do 20, na sjevernom Jadranu i u Istri između 23 i 26 stupnjeva.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije djelomice sunčano uz većinom umjerenu buru, danju i sjeverozapadni vjetar. Navečer i u noći na utorak bura će jačati. Temperatura zraka neće se znatnije mijenjati u odnosu na danas, najviša dnevna bit će između 24 i 27.

  • +11
Pripremite se za povremene pljuskove Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukić

Na krajnjem jugu pretežno sunčano uz povremeno umjerenu naoblaku te danju vrlo toplo. Uz umjerenu buru i sjeverozapadni vjetar more će veći dio dana biti malo i umjereno valovito.

U utorak i srijedu more će biti i valovito jer će ponovno bura biti jaka, često na udare i olujna. U utorak će duž većeg dijela obale biti suho i djelomice sunčano, poneki pljusak bit će moguć uglavnom na krajnjem jugu. No, sredinom tjedna posvuda promjenljivije i oblačnije uz mjestimičnu kišu vjerojatniju u Dalmaciji.

I na kopnu u utorak djelomice sunčano, a uz promjenljivu naoblaku malo kiše može pasti ponajprije u gorju i na istoku. Srijeda i četvrtak umjereno do pretežno oblačni i uz češću kišu. Uz povremeno umjeren, u gorju i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar dojam vremena neće biti ljetni.