JAVLJANJE IZ STOŽERA

Primorčevog brata zadovoljilo bi 'samo' 15 posto

27.12.2009 u 19:43

Bionic
Reading

Očekuje se da na 17. kat hotela Westin, gdje mu je smješten stožer, svakog trenutka dođe predsjednički kandidat Dragan Primorac. Prije njega poslužena je hrana. Jedu se 'kanapeići' i kolači, što među nekim gunđavcima nije baš pozdravljeno. Jer od kandidata koji je tijekom kampanje potrošio četiri milijuna kuna očekivali su i nešto konkretnije.

Kandidatov brat Damir Primorac se ipak još uvijek nada dobrom rezultatu, a to bi bilo oko 15 posto glasova.

'To bi nas zadovoljilo, bez obzira hoćemo li ući u drugi krug. Dosadašnja iskustva pokazuju da se ne treba previše oslanjati na izlazne ankete, već da treba pričekati prve neslužbene rezultate DIP-a', rekao je Primorac mlađi, kojem se ni na licu nije moglo vidjeti da su ga previše pogodile prve neslužbene izborne brojke.

Sličnog raspoloženja je i Nikica Gabrić, šef kampanje, za kojeg također još ništa nije izgubljeno. Ali ipak, on je već počeo s pravdanjem eventualnog Primorčevog neuspjeha.

'Naša kampanja je eksperiment grupe prijatelja. Htjeli smo vidjeti ima li nezavisni kandidat šanse pored velikih stranaka. Pokazalo se da Primorac nije politički mrtvac', ustvrdio je Gabrić te je za proljeće najavio osnivanje 'stranke trećeg puta', različite i od HDZ-a i od SDP-a.

Među okupljenima u izbornom stožeru Dragana Primorca nalazi se i Dave Contarino, jedan od voditelja predsjedničke kampanje Baracka Obame. Amerikanac je Primorčev dobar prijatelj, i pomagao mu je savjetima, no nije bio spreman davati izjave tako da nismo iz prve ruke mogli saznati što to veže Obamu i Primorca, na kojeg se ovaj tijekom kampanje više puta pozivao.

Zato je za razgovor bila spremna Vesna Balenović, predsjednica udruge Zviždač.

'Ne znam da li će u javnosti biti prepoznat Primorčeve zasluge i stil, ali to je čovjek koji je otvorio značajna pitanja koja muče Hrvatsku. Od novog predsjednika očekujem, ma tko god on bio, da će biti bolji od Stjepana Mesića iza kojeg je stajao naftni lobi. Novi predsjednik mora pokrenuti borbu protiv korupcije, jer građani ne mogu uštedjeti koliko lopovi mogu pokrasti!', istaknula je Balenović.

Uz 'Volim te Croatio', koja je Primorca pratila tijekom kampanje, DJ najčešće pušta božićne pjesme. Od brojnih sportaša koji su mu davali podršku – Franjo Arapović, Zoran Primorac, Nikolaj Pešalov i drugi – za sad se nije pojavio nitko. Najveća zvijezda je Marija Husar, koja je tu, kako kaže, zbog supruga jer mu je 'Dragan prijatelj'.