razočaran strankom

Prije manje od godinu dana ušao u HSS, sada ga napušta: Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn vraća se u nezavisne vode

16.12.2020 u 23:01

Bionic
Reading

Križevački gradonačelnik Mario Rajn izvijestio je u srijedu da izlazi iz HSS-a i nastavlja kao nezavisni.

Rajn je medijima rekao da je njegov ulazak u HSS prije nepunih godinu dana bio motiviran isključivo željom da s pozicije vlasti nakon parlamentarnih izbora što više pridonese daljnjem razvoju Križevaca, tim više što je ta stranka tada iskazivala interes za podržavanje zelenih politika, što je jedna od važnijih okosnica njegova djelovanja.

"No, iskazani interes u tom, kao niti u ostalim važnim područjima, nije se pokazao i u praksi. Sada, nakon deset mjeseci, mogu potvrditi da kroz stranku čiji sam član bio tijekom proteklog razdoblja, nije moguće djelovati učinkovito i temeljem postavljenih programskih smjernica", istaknuo je gradonačelnik Križevaca.

Dodaje kako sve stranke, a pogotovo HSS, imaju puno unutarnjih problema i krivo postavljene prioritete, čemu je, kaže, lako posvjedočiti i u Križevcima.

"Unutarstranačka nadmudrivanja i politička kaljuža nisu moj način rada. Suludo bi bilo i nadalje trošiti energiju na stranačke aktivnosti u vremenima kad smo usred ozbiljnog razdoblja pandemije i sve prisutnije ekonomske krize gdje građani očekuju staloženo i razborito upravljanje", kaže Rajn.

Dodaje da će svoju gradonačelničku dužnost nastaviti obnašati kao nezavisni kandidat, kao što je bio i u trenutku kada se kandidirao za gradonačelnika Križevaca, prije nepune četiri godine.