KOSOR ŽESTOKO PO SDP-U

'Prigovaraju oni koji su bili biljka u prošlom mandatu!'

30.03.2014 u 19:09

Bionic
Reading

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor istaknuo je danas da će se pred gradskim zastupnicima na idućoj skupštinskoj sjednici, 10. travnja, naći 50-ak točaka dnevnog reda, u koji je uvrstio i točku koju je predložio SDP te će se raspravljati o SRC Svetice, iako još uvijek o tome nema projekta

Kosor je danas Hini rekao da će na dnevnom redu iduće sjednice Gradske skupštine biti i više od 45 točaka, koliko je objavljeno na njihovim internetskim stranicama. 'Bit će i nešto više točaka. Bit će ih oko 50-ak', najavio je Kosor.

Upitan kako to da je toliko puno točaka na dnevnom redu, Kosor je odgovorio da je to sve u redu, sve će se stići raspraviti. 'Gradski zastupnici dobivaju naknade, moraju odraditi i zaslužiti svoje naknade. Radit ćemo od devet sati ujutro do 21 sat navečer i sve ćemo stići', istaknuo je.

Rekao je da je ta sjednica trebala biti sazvana 20. ožujka, ali je prolongirana do 10. travnja jer uredi nisu na vrijeme pripremili materijale.

Istaknuo je da je kao predsjednik Gradske skupštine u dnevni red sjednice uvrstio i točku koju je predložio SDP te će se raspravljati o Sportsko-rekreacijskom centru (SRC) Svetice, iako još uvijek nema projekta.

'Znači, raspravljat će se samo načelno, što će biti kad će biti, ali nisam htio jednostavno propustiti situaciju da prijedlog oporbe ne uvrstim u dnevni red. Mi smo demokratska Skupština', poručio je. Pojasnio je da će na Gradskoj skupštini raspravljati o SRC Svetice, ali da još uvijek nemaju puno materijala za raspravu. 'Ja uvijek uvrštavam točke kad god oporba nešto predloži u realnom roku, znači kada se predlaže po Poslovniku dva tjedna ranije. Ali kada točke predlože u ponoć, dan prije sjednice onda to neću uvrstiti u dnevni red sjednice Gradske skupštine jer onda to smatram provokacijom', istaknuo je Kosor.

Upitan kada će o SRC Svetice biti više materijala za raspravu, Kosor je odgovorio da će to biti kada bude gotov arhitektonski natječaj za projekt, što se očekuje u iduća dva mjeseca, a nakon toga će taj natječaj, projekt gradnje Svetica ići na Gradsku skupštinu koja će o njemu glasovati.

'Gradska skupština će za nekoliko mjeseci, kad projekt, natječaj bude završen o tome glasati. Prije toga ne možemo raspravljati o detaljima jer ih ne znamo, ali imamo zahtjev SDP-a da raspravljamo o onome što je bilo do sada i o tome ćemo raspravljati', pojasnio je.

Rekao je da još nije niti donijeta odluka da će se ići u gradnju Svetica, a ako će se ići, projekt će doći na Gradsku skupštinu koja ga mora većinom usvojiti, ako bude dobar. 'A mi ne moramo ništa platiti kao Grad Zagreb odnosno građani Grada Zagreba, pa zašto ne bismo to iskoristili. Ukoliko projekt bude loš neće biti usvojen', istaknuo je Kosor.

Upitan kako komentira tvrdnju potpredsjednika Gradske skupštine i predsjednika zagrebačkog SDP-a Davora Bernardića da se Gradska skupština pretvara u fikus, Kosor je istaknuo da su 'donijeli više odluka u sedam mjeseci nego što ih je on donio u dvije godine'.

'Pa što bi onda rekli koja su biljka oni bili u prošlom mandatu', upitao je Kosor. Rekao je da su SDP-ovci 90 posto točaka odbijali, blokirali su Grad Zagreb, zaustavili razvoj Grada te da su ih zato građani i kaznili na lokalnim izborima.

'Zato danas nisu većina, zato su danas manjina. Oni su zadnji koji imaju pravo prigovarati, ali normalno da ih ja razumijem - oni su oporba pa moraju nekaj govoriti, pa čak i kad govore bez veze, moraju nešto govoriti', istaknuo je Kosor.