FRA ŠIME – PLAYBOY U MANTIJI

'Priče o ljubavnicama izmislili su ljubomorni muževi'

Bionic
Reading

Fra Šime Nimac, bivši baškovoški župnik i osoba koja proteklih tjedana puni novinske stupce, telefonskim putem kratko je razgovarao s novinarima Makarske kronike.

'Živ sam i zdrav, i moram priznati da me cijeli slučaj oko prodaje crkvenog zemljišta uopće nije iznervirao. Dapače, skroz sam hladnokrvan i nimalo ne marim za ono što se piše u novinama.

Zahvalio bi svojim Baškovođanima kojima skidam kapu jer su stali u moju obranu, a to je dokaz njihove korektnosti. Iako o slučaju ne smijem govori ti bez odvjetnice, znam da je cije la 'hajka' potekla iz Baške Vode, a o detaljima ću govoriti nakon što završi istraga. Sve sam radio transparentno i onako kako treba, a odjednom sam s mjesta župnika smijenjen bez ikakvog razloga, objašnjenja i riječi, kazao je za Kroniku fra Nimac.

Tvrdi da novac od prodaje crkvenog zemljišta nije iskoristio za sebe i da će isti biti vraćen u Bašku Vodu.

'Što se tiče priča o navodnim ljubavnicama, tvrdim da su to sve izmišljotine ljubomornih muževa jer svi Baškovođani znaju da, upravo zbog mog poslanja, nikada nisam popio piće ni s jednom ženskom osobom', zaključio je fra Nimac.