LJUBAV NE POZNAJE GRANICE

Prevoditeljica FBI-a otišla u Siriju i udala se za bivšeg repera i pripadnika ISIL-a

02.05.2017 u 21:14

Bionic
Reading

Zaposlenica FBI-a, koja je kao prevoditeljica imala pristup tajnim dokumentima o borcima tzv. Islamske države, otišla je u Siriju i udala se za terorista koji pripada toj skupini, a što su američki mediji doznali tek tri godine poslije

Kako javlja televizija CNN, Daniela Greene je kao zaposlenica Federalnog istražiteljskog ureda 2014. godine lagala nadređenima o svojim nakanama te je upozorila svojeg budućeg supruga Denisa Cusperta, inače njemačkog državljanina i hip-hop izvođača koji je za ISIL vrbovao buduće borce, da FBI provodi opsežnu istragu o pripadnicima te džihadističke skupine.    

Nedugo nakon što se udala za Cusperta prevoditeljica je shvatila da je pogriješila te se vratila u Sjedinjene Države i odmah poslije dolaska uhićena. Budući da je surađivala s istražiteljima, Daniela Greene osuđena je na kratkotrajnu zatvorsku kaznu, a na slobodi se našla već prošle godine.

U listopadu 2015. godine televizija CNN je objavila kako je 39-godišnji Cuspert likvidiran tijekom napada američkog zrakoplovstva na položaje ISIL-a u Siriji, a još ranije se njegovo ime našlo na popisu opasnih međunarodnih terorista koji je sastavio State Department.

Prema popisu State Departmenta, njemački reper pridružio se ISIL-u 2012. godine, a većinom se bavio propagandnim ratom i vrbovanjem novih članova.

U nekoliko navrata uočen je u ISIL-ovim filmovima, a u jednom kadru pojavljuje se s odsječenom glavom.