četiri godine i 10 mjeseci

Preokret u posljednji trenutak: Poznato gdje će Tomislav Horvatinčić služiti kaznu

06.09.2021 u 07:04

Bionic
Reading

Tomislav Horvatinčić (73), koji se 14. srpnja ove godine javio na izdržavanje zatvorske kazne od četiri godine i deset mjeseci, na koju je pravomoćno osuđen zbog pomorske nesreće u kojoj su poginuli talijanski supružnici, kaznu će služiti u kaznionici u Lipovici-Popovači

Prema stupnju sigurnosti i ograničenju slobode kretanja zatvorenika, kaznionica u Lipovici-Popovači je poluotvorenog tipa, s ustrojenim otvorenim odjelom Voćnjak u mjestu Mala Ludina, udaljenom oko osam kilometara od kaznionice. U Lipovici kaznu izdržavaju punoljetni muškarci osuđeni na kaznu zatvora dulju od šest mjeseci i trenutačno ih je tamo malo više od 80, a najstarijem zatvoreniku su 83 godine, kako je u srpnju objavila Nova TV.

Kako doznaje Jutarnji list, Povjerenstvo za izvršenje kaznenih sankcija predlagalo je da se Horvatinčić uputi u kaznionicu u Valturi kod Pule jer je, za razliku od Lipovice, otvorenog tipa i u kojoj je, primjerice, kaznu služio Radimir Čačić za prometnu nesreću u Mađarskoj.

Za taj prijedlog Povjerenstva bila je i upraviteljica Centra za dijagnostiku, smještenog u zatvoru u Remetincu, u kojem je Horvatinčićeva trenutačna adresa. Međutim na razini Ministarstva ipak je odlučeno da mu se odredi Lipovica kao mjesto u kojem će izdržavati zatvorsku kaznu. Horvatinčić će u Lipovici prvo biti primljen u prijamno-otpusni odjel.