NOVINAR, POLITOLOG...

Preminuo vojni analitičar Fran Višnar

  • Autor: B.R./HRT
  • Zadnja izmjena 04.06.2015 15:03
  • Objavljeno 04.06.2015 u 14:48
Fran Višnar

Fran Višnar

Izvor: Screenshot / Autor: YouTube

U nedjelju je u Zagrebu, u 64. godini preminuo vojni i obavještajni analitičar, novinar i politolog Fran Višnar

Kako javlja HRT Fran Višnar diplomirao je na zagrebačkom Fakultetu političkih nauka. Novinarsku karijeru započeo je u zagrebačkom Studentskom listu. U dvotjedniku Startu, tjedniku Danas i dnevniku Vjesnik pisao je zapažene članke i kolumne iz vanjske politike i vojnih i obavještajnih pitanja. Predavao je Obranu i zaštitu na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Za vrijeme Prvog zaljevskog rata zaokupio je pažnju javnosti svojim vedrim i stručnim radijskim kolumnama za Radio 101.

Za informativne emisije Hrvatske radiotelevizije redovito je komentirao važne vanjskopolitičke događaje. Brojne strane medijske kuće (Radio Slobodna Europa, BBC i druge) redovito su ga ugošćavale kao pouzdanog komentatora i analitičara. Posebno su bila primjećena njegova gostovanja u emisijama Hrvatske televizije Reporteri i Treća povijest, a na Hrvatskom radiju pažnju slušatelja zaokupljao je sudjelovanjem u emisijama Viza i Povijest četvrtkom.

Fran Višnar je marljivo i znalački pratio događaje u svijetu, zapažao je i najsitnije detalje, a sve je te događaje čitateljstvu, slušateljstvu i gledateljstvu znao prenijeti na pouzdan i zanimljiv način.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!